StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

JUNIORSKA LIGA Gubiš 8:2, do kraja imaš još četiri discipline i moraš dobiti sve četiri za pobjedu, i dobiješ!

14. siječnja 2020. - 19:22
Postoje utakmice koje se pamte, a ogled mladih boćara Dubrovačko-neretvanske županije u Metkoviću protiv vršnjaka Boćarskog centra Sinj će se pamtiti.

Gosti su vodlili s 8:2, domaćin je dobio samo jednu od prvih pet disciplina, i to Marko Batinić precizno valjanje. Nakon toga su ostale još četiri discipline. Domaćin nije imao pravo na pogrešku i nije pogriješio. Što više, bio je super uvjerljiv u svakoj. Istina, gost Matej Maleš je poveo sa 6:3, ali nakon toga 10:0 Darija Dujmovića za slavlje sastava kojeg vodi boćarska legenda, nekadašnji svjetski prvak Markica Dodig, a koji je tako dobio i četvrti ogled ove sezone u južnoj skupini Juniorske boćarske lige, te drži prvo mjesto. Usamljen je na vrhu.

Osim Dujmovića preokret u zadnje četiri discipline potpisali su Gracija Stjepčević, koji je dobio brzinsko izbijanje, Marko Batinić je dobio drugog pojedinca, a Stjepčević igrajući s Markom Gašparom par. Još su protiv Boćarskog centra Sinj igrali Stijepo Batinić i Karmelo Vučković, a u sastavu Dubrovačko neretvanske župoanije su bili i Marko Mikelj i Matej Vukanović.

Drugo mjesto u južnoj skupini drži ekipa Šibensko kninske županije s tri pobjede i jednim porazom, Zadarska županija i Boćarski centar Sinj su na diobi trećeg mjesta s dvije pobjede i dva poraza. Peta je Splitsko dalmatinska županija s pobjedom i tri poraza, a na posljednjem šestom mjestu bez bodova je ekipa Boćarskog kluba Otok.

Juniori Dubrovačko-neretvanske županije su prije dvije godine bili treći u državi, a i prošle godine su bili sudionici završnog turnira na kojem su zauzeli četvrto mjesto. 
18. travanj 2024 21:22