StoryEditorOCM
OstaloPRVA HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA

VIDEO / IZUZETNO SE DOBRO VIDI DA JE BIO PENAL Bez pobjednika u derbiju, prvak ima bod više, Omišani se izjednačili sa Squareom, koji je oštećen protiv Uspinjače!

12. siječnja 2020. - 11:59
Brazilac Keko se majstorski oslobodio čuvara, Nikole Gudasića, krenuo za loptom, ušao u šesterac Uspinjače Gimka. U susret mu je krenuo vratar gostiju Marko Vuković, koji ga je 'počistio' nakon što je igrač Squarea prvi stigao do lopte, ali sudac Vedran Babić iz Splita se nije oglasio već je pokazao da domaćin ubaci loptu u igru, izvede aut jer je Tino Čirjak nakon dvoboja svog vratara i Keka izbacio loptu izvan granica terena, a ne da domaćin ima kazneni udarac. Square je vodio u tom trenutku s 2:1. Igrala se 33. minuta. Igrači Squarea su se suzdržavali od razgovora sa sucem po kojem su navijači domaćih 'osuli paljbu'.

SNIMKU SPORNOG TRENUTKA MOŽETE VIDJETI NA 5:02 PRILOGA https://www.youtube.com/watch?v=_ACpobY-sTc

Uspinjača Gimka je vrlo brzo nakon toga izjednačila na 2:2. Iako je Square uspio doći do nove prednosti u 37. minuti, gost je još jednom, i to 32 sekunde prije kraja, uspjeli poravnati rezultat te 'otkinuti' dva boda dubrovačkom sastavu, koji je pobjednika Kupa Hrvatske dočekao oslabljen. Antun Bačić nije mogao protiv Uspinjače Gimka računati na čak četvoricu udarnih igrača: prvog strijelca momčadi, Brazilca Pelea, koji se s odmora vratio na dan utakmice, propustio kompletne pripreme te trojice ozljeđenih reprezentativaca, Ante Daničića, Mara Đuraša i Adrijana Micevskog. 

Square i Uspinjača Gimka su otvorili drugi dio ligaškog dijela prvenstva. Jedini su igrali u petak. Square je pobjedom mogao preuzeti vodstvo barem na 24 sata. Jesenski prvak i branitelj naslova Novo vrijeme Apfel na kraju nije uspjelo dan poslije slaviti u Zagrebu protiv Futsal Dinama, derbi kola završio je bez pogodaka i pobjednika, te je sastav iz Makarske i dalje prvi, i dalje s bodom prednosti u odnosu na Square s kojim se izjednačio Olmissum, koji je dobio kod kuće Vrgorac s 3:2. Novo vrijeme Apfel ima 22 boda, Olmissum i Square po 21, a u ekipi koja je pobjegla nalazi se s 19 bodova Crnica, koja je također bila uspješna u prvom kolu drugog dijela savladavši kod kuće AFC Universitas s 8:5. Peti Futsal Dinamo ima 12 bodova, a u idućem kolu dolazi u Gospino polje. 

'Crveno plavi' su u prvom dijelu sezone dobili sve četiri utakmice kod kuće. Praznih ruku su Gospino polje napuštali redom Crnica, Split, Alumnus i AFC Universitas. Ne sad i Uspinjača Gimka, međutim, samo jednom je ove sezone Square upisao poraz, i to u Omišu od Olmissuma. Prije toga jedinog poraza sezonu je otvorio s dvije pobjede i jednim remijem, dok je nakon neuspjeha u Omišu već šest utakmica bez poraza od kojih je dobio četiri, a od te četiri pobjede  najveća je 4:3 pobjeda usred Makarske protiv prvaka, Novo vrijeme Apfel!

Utakmica 11. kola Square - Futsal Dinamo igra se u Gospinom polju u petak, 17. siječnja, s početkom u 18 sati. Nakon toga zbog nastupa reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo slijede četiri tjedna pauze. Potom se igra preostalih sedam kola koje će odgovoriti na pitanje tko ispada, a tko će s koje pozicije krenuti u doigravanje za prvaka. 
10. KOLO
Petak, 10. siječnja, Dubrovnik: Square – Uspinjača Gimka 3:3, subota, 11. siječnja, Zagreb: Futsal Dinamo – Novo vrijeme Apfel 0:0, Omiš: Olmissum – Vrgorac 3:2, Šibenik: Crnica – AFC Universitas 8:5, nedjelja, 12. siječnja, Split: Split – Alumnus.

POREDAK 1. Novo vrijeme Apfel 22 bod (+16), 2. Olmissum 21 bod (+13), 3. Square 21 bod (+9), 4. Crnica 19 bodova (+1), 5. Futsal Dinamo 12 bodova (+2), 6. Vrgorac 11 bodova (-1), 7. Alumnus (utakmica manje) 10 bodova (-7), 8. AFC Universitas 10 bodova (-19), 9. Uspinjača Gimka 10 bodova (-12), 10. Split (utakmica manje) 2 boda (-11).

25. travanj 2024 07:22