StoryEditorOCM
OstaloJUGAŠI USPJEŠNI NA 47. MEĐUNARODNOM PLIVAČKOM MITINGU 'MLADOST' U ZAGREBU

ZLATNA JUGOVA MLADOST Brassard, Šurković i Baletin na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja!

13. studenog 2019. - 11:22
Zna se što u svijetu plivanja znači miting Madosti, kako na njega dolaze svi najbolji iz nekoliko država. Ovogodišnje, 47. po redu izdanje najpoznatijeg zagrebačkog, ali i hrvatskog plivačkog mitinga, okupilo je 485 natjecatelja iz 47 klubova iz sedam država. Nastupile su plivačivce i plivači iz Slovenije, Srbije, BIH, Češke, Bugarske, Italije i Hrvatske.

Ujedno, ovogodišnji 47. međunarodni plivački miting ‘Mladost 2019.’ je i druga postaja HEP Grand Prix natjecanja Hrvatskog plivačkog saveza u sezoni 2019./20.

Plivački klub Jug nastupio je sa svojih pet najboljih plivača. Pod vodstvom trenera Frane Ćirka plivali su na Savi Michel Brassard, Mario Šurković, Marko Baletin, Đivo Damić i Đivo Matović.

Na kraju deset medalja Jugaša – četiri zlatne, isto toliko brončanih te dvije srebrne. Na pobjedničkom postolju stajala su trojica jugovih plivača: Brassard, Šurković i Baletin.

- Brassard je osvojio polovicu Jugovim medalja, ukupno pet od čega su dvije zlatne te tri brončane. U apsolutnoj kategoriji u disciplinama 400 slobodno i 1500 slobodno bio je brončani, dok je u istim disciplinama u juniorskoj kategoriji bio zlatni. Uz to, osvojio je i juniorsku broncu na 200 slobodno – istaknuo je Ćirak.

Šurković je pak u juniorskoj kategoriji osvojio zlato u disciplini 100 mješovito te broncu na 100 slobodno, dok je Baletin u kategoriji mlađih juniora bio zlatni u disciplini 100 mješovito, srebrni u disciplini 100 slobodno te brončani u disciplini 200 mješovito.

Damić i Matović su nastupili u A finalu na 1500 slobodno, a Šurković još u B finalu discipline 200 mješovito.

- Našim plivačima je ovo natjecanje poslužilo kao provjera trenutnog stanja forme pred ulazak u završni dio zimske sezone u 25-metarskim bazenima – podvukao je Ćirak.

Prvenstvo Hrvatske u 25-metarskim bazenima održava se od 14. do 16. prosinca. 

FOTO Michel Brassard
17. travanj 2024 11:34