Sport Ostalo

STRELJAČKO DRUŠTVO DUBROVNIK

NOVI USPJESI DUBROVAČKIH STRIJELACA Čekali smo na ovaj uspjeh 27 godina!

STRELJAČKO DRUŠTVO DUBROVNIK
Čekali su punih 27 godina, i napokon dočekali. Strijelci Dubrovnika su ekipni prvaci Hrvatske u letećim metama discipline skeet. Godinama su gledali u leđa strijelcima Vojka iz Solina, bili im sve bliže i bliže, a ove godine su ih napokon uspjeli pobijediti. Pogodili su Nikša Miloslavić, Mijo Uroš i Vlaho Kovačić na streljani Luže u Zagrebu ukupno 318 meta, 22 više od Solinjana čije su boje branili Damir Katić, Goran Podrug i Miroslav Šakić.

Pojedinačno, opet je član Dubrovnika bio na pobjedničkom postolju. Mijo Uroš je osvojio broncu. U zadnje tri godine dva puta je bio najbolji. Još dva člana su bila u finalu, među šest najboljih. Nikša Miloslavić je zauzeo četvrto, a Pero Miljas peto mjesto. Vlaho Kovačić je bio sedmi, Antonio Šabadin deveti, Pero Kmetović četrnaesti, a Nikša Benić petnaesti. Naslov je osvojio Petar Vuletić (Mravince).

- Posebno veseli podatak da su naši juniori, Vlaho Kovačić i Antonio Šabadin, koji su novi juniorski reprezentativci Hrvatske - istaknuo je Ivo Đivanović, legendarni dubrovački strijelac.

Uspjesi na državnom prvenstvu samo su nastavak niza uspjeha strijelaca Dubrovnika. Naime, ove godine su bili uspješni i na finalu Kupa Hrvatske, koje je održano na streljani Sveti Kajo u Solinu. Čak trojica su nastupila u finalu, bila među šest najboljih, a dvojica su se na kraju popela na pobjedničko postolje: Mijo Uroš je osvojio srebro, a Vlaho Kovačić broncu. Pero Miljas je bio peti. Na spomenutom natjecanju Antonio Šabadin je bio prvi ispod crte nakon prvih pet serija, ukupno sedmi.

Članovi Dubrovnika su uz to slavili i na veteranskom prvenstvu Hrvatske u disciplini skeet. Dubrovnik je imao natjecatelja u obje konkurenciji (natjecatelji stariji od 50 godina do 60 godina su kategorija 'A', a stariji od 60 godina su kategorija 'B'), te u obje osvojio naslov prvaka. Mijo Uroš je bio najbolji u kategoriji 'A', a Ivo Đivanović, najuspješniji dubrovački strijelac svih vremena, u kategoriji 'B'.

FOTO Strijelci Dubrovnika - momčadski državni prvaci u disciplini skeet (Mijo Uroš, Nikša Miloslavić, Vlaho Kovačić s Ivom Đanovićem)
Naslovnica Ostalo

Najčitanije

Najnovije

U petak nastupa Plesni studio Lazareti

U petak nastupa Plesni studio Lazareti
Završna produkcija Plesnog studija Lazareti održati će se 28. lipnja u 21 sat u ljetnom kinu Slavica. Brojne kor...
U petak nastupa Plesni studio Lazareti

Vrtić u Mokošici - uskoro novi prostor

Vrtić u Mokošici - uskoro novi prostor
Mokošica uskoro dobiva novi prostor za dječji vrtić. Naime, privode se kraju radovi funkcionalne adaptacije obje...
Vrtić u Mokošici - uskoro novi prostor

Što s javnim prostorom u Dubrovniku?

Što s javnim prostorom u Dubrovniku?
Društvo arhitekata Dubrovnik poziva sve sugrađane da sudjeluju u ispunjanju online ankete i iskažu svoje ideje i...
Što s javnim prostorom u Dubrovniku?