StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

DRŽAVNO PRVENSTVO Ivo Butrica pogodio broncu!

9. listopada 2018. - 19:24
Novi uspjeh boćara Dubrovačko-neretvanske županije potpisao je Ivo Butrica osvojivši broncu na prvenstvu Hrvatske u disciplini pojedinac klasično, koje se održalo u Šibeniku. Član Boćarskog kluba Rijeka bio je najbolji u skupini, zatim uspješan u četvrtfinalu pobijedivši Stevana Benolića iz Boćarskog kluba Istra Poreč s 13:5. U polufinalu je istim rezultatom poražen od Tea Kuljiša, boćara zagrebačkog Zrinjevca, dok je, opet s rezultatom 13:5, Butrica slavio u susretu za treće mjesto protiv Joška Buterina iz Boćarskog kluba Vargon Rijeka.

Drugi predstavnik Dubrovačko neretvanske županije na završnici državnog prvenstva u disciplini pojedinac klasično – Damir Ilić, boćar Župe dubrovačke – zauzeo je sedmo mjesto. Nakon što je prošao skupinu, plasirao se među osam najboljih, poražen je u četvrtfinalu s 13:5 od Ivana Milohanića, člana Boćarskog kluba Veleniki, kasnijeg pobjednika. Na prvenstvu je nastupio i Pelješčanin Anonio Prlaguzić, član riječkog Vargona, koji je zauzeo šesto mjesto. Prlaguzića je u četvrtfinalu savladao Buterin s 10:5.

Na prvenstvu u Šibeniku nastupilo je 16 najboljih sa županijskih natjecanja, Podsjetnik, Burica je bio prvak, a Ilić doprvak s prvenstva Dubrovačko-neretvanske županije.
24. travanj 2024 11:15