StoryEditorOCM
OstaloSUBOTA, 17. OŽUJKA

SPORTSKA SUBOTA Dva nogometna derbija: 'Crveni' na Jadranovom, Val na Lapadu, u Gospinom polju: Košarkašice Raguse i rukometaši Dubrovnika nastavljaju niz?

17. ožujka 2018. - 11:30

NOGOMET: Derbi u Pločama, derbi u Dubrovniku

Nogometni trećeligaši igraju 20. kolo. Derbi vrha je u Pločama, a derbi začelja u Dubrovniku. Jadran Luka Ploče je četvrti s 33 boda, a u goste mu stiže drugi RNK Split, koji ima tri boda više od sastava trenera Gorana Prolete, a bod manje od vodećeg Primorca iz Biograda. Jadran Luka Ploče iduće kolo ide u Biograd, a onda mu dolazi Croatia iz Zmijavaca, trećeplasirani sastav lige, koji ima dva boda manje od vodećeg, ali i utakmicu manje. 

Jadran Luka Ploče je ovog proljeća dobio sve osim utakmicu s fenjerašom. Val je u 18. kolu iznenadio Pločane, a razočarao preostala tri kluba iz naše županije, Neretvanac prije svih, GOŠK Dubrovnik 1919. te BŠK Zmaj, koji su u donjem domu i koji se bore izbjeći posljednju poziciju, jedinu koja vodi u niži rang. 

Uoči 20. kola Neretvanac ima isti bodovni učinak kao i Val, GOŠK Dubrovnik 1919. ima tri boda više od Neretvanca i Vala. BŠK Zmaj je na plus 6 od začelja. BŠK Zmaj je mogao prije neki dan pobjedom kod kuće protiv Neretvanca steći 12 bodova više u odnosu na posljednjeg, ali nije uspio. Opuzenci su uzeli sva tri boda u Blatu. Sad GOŠK Dubrovnik 1919. ima priliku poduplati svoju prednost u odnosu na posljednjeg jer mu je baš on gost. Val dolazi na Lapad. Opuzenci će ove subote navijati za dubrovački sastav, a dan poslije ih čeka nova kvalifikacijska utakmica jer je suparnik Kamen, koji ima četiri boda više. I koji se također bori za ostanak. I BŠK Zmaj ima ogled protiv izravnog suparnika. Gost je Imotskog, koji ima dva boda manje, ali i utakmicu manje. 

Utakmice GOŠK Dubrovnik - Val, Jadran Luka Ploče - RNK Split te Imotski - BŠK Zmaj ove subote, 17. ožujka, počinju u 15.30 sati. Neretvanac i Kamen igraju u nedjelju, 18. ožujka. 

KOŠARKA: Ragusa čeka Brod, Dubrovnik otišao u Zadar po potvrdu

Košarkašice Raguse nižu pobjede. Hitaju prema trećem mjestu u ligaškom dijelu prvenstva. S te pozicije žele u doigravanje za prvaka. Čeka ih sad ogled kod kuće s košarkašicama Broda na Savi. Fenjeraša su dobile u njegovoj dvorani uvjerljivo. Očekuje se sad isto u Gospinom polju Utakmica 20. kola Prve hrvatske lige košarkašica počinje u 16 sati. 

Košarkaši Dubrovnika u predzadnjem kolu južne skupine Druge hrvatske lige gosti su Sveučilišta u Zadru. Pobjedom u Zadru kolo prije kraja osiguravaju (potvrđuju) prvo mjesto te nastup u kvalifikacijama za popunu Prve hrvatske lige. 

RUKOMET: Deveta u nizu bez poraza?

Rukometaši Dubrovnika su nanizali tri pobjede u gostima - Biograd, Vodice i sad Solin. Imaju 18 bodova, ali i utakmicu manje jer imaju odigrati zaostalu utakmicu u kojoj su gosti Pećina, posljednjeplasiranog sastava lige. RKHM Dubrovnik drži četvrto mjesto. Ostaje žal što kod kuće nije uspio dobiti i Mladi Rudar, te Split, dva vodeća sastava lige, već je odigrao neodlučeno. U tom slučaju bi možda još živjela nada da se može i do prvog mjesta te višeg ranga. Ovako, Mladi Rudar je prvi s 27 bodova, drugi Split i treći Hrvatski dragovoljac su osvojili po 24 boda. Peta je Ribola Kaštela sa 17 bodova, Kozala na šestom ima 13…

U 16. kolu, u subotu, 17. ožujka, RKHM Dubrovnik dočekuje Ribola Kaštelu, koja je prošle sezone igrala Premijer ligu i koja je sačuvala veći dio ekipe (Bujas, Krokar, Galić, Ćorić...).

- Mi svoj put znamo. Naporno treniramo. Uživamo u rukometu i idemo iz utakmicu u utakmicu. Radić vuče ozljedu zgloba od početka drugog dijela, Dabelića, Puticu, Lončaricu i Brnina je viroza odvojila od treninga ovaj tjedan, ali nema sumnje da će svi oni stisnuti zube za ekipu i ostaviti srce na terenu. Dubrovnik je ekipa sastavljena mahom od domaćih igrača. Izvrsna su klapa na terenu i izvan njega. Dajte im podršku. Obaćavamo vam rukometnu poslasticu i borbu do zadnje minute. Jednostavno, mi i ne znamo drugačije - istaknuo je Ante Lagator, trener Dubrovnika čija se momčad novom pobjedom može ‘otresti’ pratnje, ‘zacimentirati’ mjesto među četiri najbolja te nastaviti utrku za još boljom pozicijom.

Utakmica u Gospinom polju između RKHM Dubrovnik i Ribola Kaštela počinje u 18 sati. 

VATERPOLO: Jugaši u Beogradu, Jugašice u Split

Vaterpolisti Jug CO su u Beogradu. Gosti su Partizana u 17. kolu Trglav Regionalne lige (19 sati), dok su vaterpolistice Juga gošće Suzuki Bure u 6. kolu Prve hrvatske lige (18 sati).  

23. travanj 2024 11:30