StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE

EKIPNO PH Pljesak Jugašima: Poželjeli ostanak, a na kraju finuli u gornjem domu!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
13. ožujka 2018. - 00:31

Jedan od ciljeva u 2018. nam je ostanak obje naše ekipe u 'B' razredu, među 16 najboljih u državi, a želja je unatoč činjenici kako smo među najmlađim ekipama, biti u gornjoj polovici poretka 'B' razreda – istaknuo je početkom godine Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug. Prošle godine Jugove plivačice su očuvale status u 'B' razredu zauzevši peto mjesto u konkurenciji osam ekipa (ukupno 13. mjesto u državi), a plivači su bili najbolji u 'C' razredu te su se plasirali u 'B'.

Ove godine obje ekipe, muška i ženska – ne samo da su očuvale mjesto u 'B' razredu, već su napravile korak naprijed. Plivačice su sad bile četvrte u 'B' razredu, po bodovima bliže prvom, koji je izborio 'A' razred (Medveščak), a daleko, daleko od posljednjeg (Nevera), koji je ispao u 'C' razred. Plivači, povratnici u 'B' razred, još uspješniji. Na kraju ukupno treći. Samo su Šibenik i Zadar bili uspješniji u 'B' razredu. Iza sebe su ostavili Neveru, Mornar, Sisak Janaf, Osijek Žito i Pulu. Prevedeno, plivačice Juga ukupno dvanaeste u državi, a plivači ukupno jedanaesti. U obje konkurencije, u 'A' razredu, najboljih osam, prvak zagrebačka Mladost.

Ekipno 'A' i 'B' prvenstvo Hrvatske 2018. godine održano je u Zagrebu. Uspjeh Plivačkog kluba Jug su pod vodstvom trenera Frane Ćirka i Ivana Bilića ostvarili: Đivo Matović, Michel Brassard, Đivo Damić, Luka Đurović, Mario Šurković, Noa Miletić, Marko Baletin i Ivan Đuran te Frane Miloslavić, Ana Lučić, Gracija Filipović, Adriana Marinović, Doris Radošević, Katarina Matović, Katrina Nenadić i Antonia Ljuban.

25. travanj 2024 08:01