StoryEditorOCM
OstaloBADMINTON/PRVENSTVO HRVATSKE

JEDAN, DVA, TRI - AEDIUM Lana, Lučia, Mia i Barbara na pobjedničkom postolju

12. prosinca 2016. - 18:23

Četiri medalje osvojili su članovi Badmintonskog kluba Aedium na državnom prvenstvu, i to dvije u uzrastu poletarci (igračice i igrači do 11 godina) te dvije na juniorskom prvenstvu (igračice i igrači do 19 godina). Na prvenstvu za poletarce nastupilo je 13 igračica i 12 igrača iz devet klubova iz Bjelovara, Čakovca, Dubrovnika, Koprivnice, Novske, Velike Gorice i Zagreba, dok je na juniorskom PH igralo 15 igračica i 17 igrača iz sedam klubova iz Čakovca, Dubrovnika, Novske, Velike Gorice i Zagreba.

Najuspješnija članica dubrovačkog kluba bila je Lana Korać, koja je u uzrastu poletarci osvojila dvije medalje. Pojedinačno je bila treća, a druga u paru s Lučiom Galjer, koja je u pojedinačnoj konkurenciji izgubila u četvrtfinalu.

Na juniorskom prvenstvu Mia Čerjan i Barbara Janičić su bile brončane u igri parova. Čerjan je treće mjesto zauzela igrajući s Lucijom Buchberger iz Velike Gorice, dok je Janičić do bronce stigla igrajući s Irom Misir iz Velike Gorice. U pojedinačnoj konkurenciji Čerjan je zaustavljena u četvrtfinalu, a Janičić u osmini finala. Članovi Aediuma nastupili su pod vodstvom trenera Ratka Galjera. Oba prvenstva održana su u Novskoj.

16. travanj 2024 15:26