StoryEditor
Ostalofestival prijateljstva

Božićni šušur na Pazdigradu: sve je većem broju djevojčica prvi izbor ritmička gimnastika

Piše PSD
23. prosinca 2018. - 16:00
ritmicka_gimnastika15-221218

Dvorana splitske Osnovne škole Žnjan-Pazdigrad bila je premala da bi primila sve one koji su jučer htjeli prisustvovati drugom izdanju Božićnog turnira Dalmacije u ritmičkoj gimnastici.

Prijateljski turnir okupio je više od 300 djece iz devet klubova, a organizatori ovogodišnjeg izdanja iz Kluba ritmičke gimnastike Lotus prezadovoljni su natjecanjem:

- Presretni smo turnirom u cijelosti. Veliki broj djece, zadovoljna publika, dobra atmosfera u dvorani, sve je bilo sjajno. Skupljamo dojmove ostalih sudionika, svi su zadovoljni, bila je ovo prava sportska fešta - govori nam Iva Macan, osnivačica i predsjednica Lotusa.

Mogli smo na turniru vidjeti puno zanimljivih vježbi, a čini nam se da ovaj, u našim krajevima, malo poznat sport ima svijetlu budućnost.

- Sve se više djevojčica odlučuje za ritmičku gimnastiku i sigurna sam da će biti i boljih rezultata u budućnosti - dodaje Macan.

Osmjesi nisu silazili s lica roditelja koji su došli bodriti svoje djevojčice

.- Jako mi je drago što naše curice imaju priliku trenirati ritmičku gimnastiku i pokazati što su naučile na ovakvoj manifestaciji. Sve su djevojčice ovdje jer vole ovaj sport, druže se za vrijeme natjecanja i moram reći da sam jako sretan što sam danas ovdje i što vidim nasmijana dječja lica - govori nam otac jedne od mladih natjecateljica.

Drugo izdanje turnira daje naznaku da bi ova manifestacija mogla postati tradicionalna i nositelj kvalitete ritmičke gimnastike u Dalmaciji.

- Nadam se da će zaista i biti tako i da ćemo u ovo vrijeme iduće godine razgovarati o trećem izdanju turnira koji će biti na još višoj razini kvalitete i organizacije - govori nam za kraj Macan.

Izdvojeno

02. kolovoz 2020 21:20