StoryEditorOCM
NogometNIŠTA OD NOGOMETNOG OGLEDA GOŠK DUBROVNIKA 1919. I HRVATSKE U20 REPREZENTACIJE

OTKAZANA PRIJATELJSKA UTAKMICA Nema utakmice, a nema ni treninga

13. studenog 2019. - 10:32
Kiša je padala cijelu noć, pada i dalje, teren je na nekim dijelovima pod vodom, te je očekivana odluka stigla s lapadskog travnjaka: otkazuje se utakmica između GOŠK Dubrovnika 1919. i Hrvatske U20 reprezentacije koja se trebala igrati ove srijede, 13. studenog, od 14 sati. 

Hrvatska U20 reprezentacija, koju u subotu, 16. studenog, čeka prijateljski ogled protiv U20 reprezentacije Albanije na Elbasan Areni, sad je u problemima gdje trenirati. Na lapadski travnjak nije mogla ni jučer kad je doputovala u Dubrovnik. Otpao je i trening danas prijepodne, kao i utakmica poslijepodne s trećeligašem GOŠK Dubrovnikom 1919. 

Gradonačelnik Mato Franković je prije neki dan najavio kako je gradska uprava dugo razmišljala što napraviti s lapadskim igralištem. Istaknuo je tada kako je srce vezano za Lapad te najavio kako će iduće godine početi projektiranje stadiona u Lapadu, a s radovima na izgradnji stadiona 2021. godine. Napomenuo je i kako će uskoro biti završen teren s umjetnom travom u Gospinom polju, uređene tribine, gdje će dubrovački nogomet moći trenirati i igrati utakmice dok budu trajali radovi na stadionu u Lapadu. 

Dubrovnik je jedino županijsko središte, a Hrvatska ima dvadeset županija, plus tu je Grad Zagreb, u kojem nikad Hrvatska nogometna reprezentacija, bilo kojeg uzrasta, nije odigrala službenu utakmicu! Danas, gotovo 30 godina od kada je Hrvatska suverena, kad kiša pada, ne može se odraditi ni običan trening. 

Podsjetnik, izbornik Hrvatske U20 reprezentacije Ognjen Vukojević je za ovu akciju odredio dvadeset i jednog igrača među kojima je prvi put i Dubrovčanin Vicko Ševelj, igrač Hajduka II. Ševelj je ponikao na lapadskom travnjaku, iskazao se te preselio u Poljud gdje je već četvrtu godinu u 'bilom' dresu. Osim njega poziv u U20 reprezentaciju za ovu priliku dobili su Ivor Pandur (Rijeka), Adam Benić (Osijek), Matej Vuk (Rijeka), Hrvoje Smolčić (Rijeka), Alois Dominik Oroz (RB Salzburg), Mario Vušković (Hajduk), Leon Kreković (Hajduk), Krešimir Krizmanić (Gorica), Michele Šego (Hajduk), Marko Hanuljak (Fiorentina), Denis Bušnja (Istra 1961), Bruno Bermanec (Lokomotiva), Filip Kosić (Hajduk), Mislav Matić (Rudeš), Dorian Čevis (Augsburg), Jurica Bajić (Hajduk), Ivan Durdov (Osijek), Josip Mitrović (Inter Zaprešić), Roko Baturina (Dinamo)Leon Sopić (Emmen).
19. travanj 2024 06:07