StoryEditorOCM
NogometOTVARANJEM IZLOŽBE FOTOGRAFIJA U GALERIJI DULČIĆ MASLE PULITIKA POČELA PROSLAVA 100 GODINA NOGOMETNOG KLUBA GOŠK DUBROVNIK 1919.

FOTOGRAFSKO PUTOVANJE NA 130 SLIKA Zajedničkom snagom smo došli do vrijedne izložbe!

20. listopada 2019. - 16:09
Otvorena je u Galeriji Dulčić Masle Pulitika izložba fotografija povodom 100 godina Nogometnog kluba GOŠK Dubrovnik 1919., kojom je započela manifestacija velikog nogometnog jubileja pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika, a u organizaciji Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije i kluba slavljenika.

Fotografsko putovanje posložio je ugledni scenograf Marin Gozze, a ono se sastoji od 130 fotografija, koje, kako je istaknula Brigita Masle, bilježe zanimljive situacije s nogometnog terena, portrete i grupne kadrove nogometaša, sudaca, uprave, temperamentnih navijača, a sve naših dragih sugađana.

- Fotografije su sačuvani trenutak koji će probuditi sjećanje, a to nema cijene – naglasila je Masle.

Fotografije obiljuju energijom i entuzijazmom onih koji su dugi niz godina bili odani najpopularnijoj sportskoj igri – nogometu u Dubrovniku.

- Dubrovački nogomet ulazi u novu fazu uređenjem nogometnog terena u Gospinom polju, a sutra, daj Bože, i izgradnjom stadiona - naglasila je Jelka Tepšić, zamjenica gradonačelnika Mata Frankovića, otvarajući izložbu. Čestitala je jubilej klubu te pozvala sve da posjete izložbu, koja će biti otvorena do 17. studenog. U ime Grada Dubrovnika otvaranju izložbe nazočio je i pročelnik Dživo Brčić.

Ile Topuzpović, dopredsjednik Nogometnog kluba GOŠK Dubrovnik 1919. i član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, zahvalio je Gradu Dubrovniku na pomoći u organizaciji proslave, a bivšim i sadašnjim članovima Kluba, njihovim obiteljima, koji su ustupili fotografije, na pomoći u organizaciji izložbe. 
 
- Zajedničkom snagom smo došli do vrijedne izložbe - istaknuo je Topuzović.

Proslava 100 godina Nogometnog kluba GOŠK Dubrovnik 1919. nastavlja se u utorak, 22. listopada, kad će se s početkom u 11 sati u Kazalištu Marina Držića održati svečana akademija kluba.
25. travanj 2024 03:28