StoryEditorOCM
NogometKVALIFIKACIJE ZA NOGOMETNI EURO 2020. GODINE

TA DIVNA SPLITSKA NOĆ Hrvatska slavi, sve je protiv Mađara bilo za Pet(ković)!

11. listopada 2019. - 00:35

Odlično je Hrvatska odigrala prvo poluvrijeme u kojem je postigla tri pogotka te već tada osigurala nova tri boda. Mađarska u niti jednom trenutku nije bila ni blizu te su Modrić i ekipa još bliže plasmanu na završnicu Europskog prvenstva. Atmosfera u Poljudu sjajna. Navijači raspjevani. Bez ijednog incidenta. 

Utakmica pred 32.110 gledatelja u Poljudu počela je s dvije prilike Hrvatske. U 3. minuti Modrićev pokušaj je završio iznad gola, a u 4. minuti Perišić je prizemnim udarcem ciljao bliži kut, ali se istaknuo Gulacsi. Poveli smo u 5. minuti. Pogriješio je Orban, izgubio loptu na 30-ak metara. Modrić se sjurio prema vratima i pogodio za erupciju oduševljenja na tribinama. U 24. minuti Hrvatska je stigla preko Petkovića do 2:0. Sjajno, a što drugo reći za potez Metkovca. Rakitić je izbacio Rebića, a on ubacio pred vrata Mađara, Petković s čuvarom na leđima, provlači loptu ispod Gulacsija. Petom. U 42. minuti opet pogađa Petković. Perišić je ubacio, Mađari su promašili, a Petković iskoristio novi poklon mađarske obrane za novu radost na Poljudu.

Nastavak - Rebić je izborio penal u 54. minuti, ali Perišić nije pogodio, točnije, Gulacsi je obranio. U 56. drugi žuti karton za Kleinheisler te je Mađarska ostala s desetoricom. U 66. minuti Modrić je izašao, a ušao Kovačić. Kapetan je doživio ovacije prepunog Poljuda. Traku je predao Rakitiću. Prethodno je Perišića u 61. minuti zamijenio Brekalo, a u 73. umjesto Rakitića ušao je Vlašić te je kapetanska vrpca završila oko ruke Vide. Bilo je u nastavku prilika i za četiri pogotka Hrvatske, ali ostalo je 3:0.

Hrvatska sad ide u Cardiff. Za tri dana igra s Walesom, koji je odigrao 1:1 kod Slovačke. Hrvatska sad ima trinaest bodova iz šest utakmica, Slovačka deset iz šest, Mađarska je ostala na devet bodova, a i ona je odigrala šest utakmica. Wales na četvrtom ima sedam bodova iz pet utakmica, a Azerbajdžan jedan bod iz pet...

Pobjeda u Walesu osigurava našima plasman na Euro i prije zadnje utakmice koju igramo 16. studenog u Rijeci protiv Slovačke.
 

22. travanj 2024 18:51