StoryEditorOCM
NogometKVALIFIKACIJE ZA NOGOMETNI EURO 2020. GODINE

SPLIT U 'KOCKICAMA' Hrvatska uz pomoć više od 30.000 navijača juri pobjedu protiv Mađarske!

10. listopada 2019. - 21:52
Hrvatski izbornik Zlatko Dalić i njegov kolega na klupi Mađarske, Talijan Marco Rossi, objavili su sastave za ogled u splitskom Poljudu, koji počinje u 20.45 sati. Hrvatska će igrati u formaciji 4-3-3. Dakle, Livaković - Jedvaj, Lovren, Vida, Barišić - Rakitić, Modrić, Brozović - Rebić, Perišić i Petković, a Mađarska 4-5-1: Gulacsi - Korhut, Lovrencsics, Orban, Kadar - Dszudzsak, Kleinheisler, Vida, Sallai, Holman - Szalai. 

Stadion u Splitu će biti pun. Rasprodano je svih 34.000 ulaznica. U osam susreta Hrvatske i Mađarske naši su ostvarili tri pobjede, četiri utakmice su završile bez pobjednika, a Mađarska ima jednu pobjedu i to je dobila prvi ogled u ovim kvalifikacijama. 

Hrvatska je u skupini dobila tri utakmice, ima jedan remi i taj poraz od Mađarske u gostima. Vodi s 10 bodova. Slovačka i Mađarska imaju po tri pobjede i dva poraza, bod manje od naših. Četvrti je Wales sa šest bodova (dvije pobjede i dva poraza), a posljednji je Azerbajdžan, koji je osvojio jedan bod, i to kod kuće protiv Hrvatske. Naši su dobili Azerbajdžan u Maksimiru s 2:1, Wales u Osijeku s 2:1 te Slovačku u Trnavi sa 4:0. Nakon Mađarske u Splitu igra za tri dana u Cardiffu protiv Walesa, a na kraju 16. studenog u Rijeci protiv Slovačke.  

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u Splitu će bodriti i navijači s hrvatskog juga, iz Doline Neretve, s Pelješca, s Korčule, iz Dubrovnika, Župe dubrovačke, Konavala....
18. travanj 2024 14:01