StoryEditorOCM
NogometNOGOMETNA EUROPA

STOPERU IZ MOKOŠICE ISTEKLA KAZNA NAKON ČEGA JE 'KAZNIO' LIDERA Tomislav Glumac: 'Pogodio sam udarcem glavom. Ha, ne znam ja drugačije!'

13. rujna 2019. - 22:52
Umraniyespor je bio jedina momčad sa stopostotnim učinkom nakon trećeg kola u drugom razredu turskog klupskog nogometa. Balikesirspor je imao tri puta slabiji bodovni učinak. Ostvario je pobjedu kod kuće te dva poraza u gostima na startu nove sezone, ali u prvoj utakmici 4. kola, jedinoj odigranoj u petak, 13. rujna, zaustavio je pobjednički niz vodećeg sastava lige. Slavio je kod kuće s 2:0, a drugi pogodak za domaćina postigao je u 32. minuti utakmice stup obrane Balikesirspora Tomislav Glumac

- Pogodio sam udarcem glavom. Ha, ne znam ja drugačije postići pogodak - istaknuo je Glumac. Balikesirspor je poveo već u 4. minuti, a od 59. minute gosti su igrali s igračem manje. 

Podsjetnik, Glumac je iz Mokošice. Nogomet je počeo trenirati na lapsdskom travnjaku, ali je vrlo brzo otišao. Iduća stanica bio je Poljud. Igrao je za mlađe uzraste Hajduka. Kako? Izborio je mjesto u reprezentaciji za koju je nastupio na Europskom prvenstvu za igrače do 19 godina te na Svjetskom prvenstvu za igrače do 20 godina.

U sezoni 2010./11. stigao je do dresa prve momčadi Hajduka, odigrao jednu utakmicu - pobjeda 3:0 protiv Lučkog, ali nakon toga nije dobio novu priliku. Potom je otišao u Zadar nakon čega se vratio u Split, ali ne na Poljud, već u Park mladeži. Sa Splitom je igrao Prvu hrvatsku ligu te u Europi. Hajduk ga je želio natrag, ali on je prihvatio poziv iz Turske početkom 2015. godine. Balikesirspor se borio za ostanak u prvom razredu. Bio je posljednji nakon prvog dijela. Zaostatak iz prvog dijela nije uspio nadoknaditi. Nakon toga, od sezone 2015./16., Glumac se s Balikesirsporom bori se za povratak u najviši rang. Unatrag tri sezone bio je izabran u najbolju momčad lige u jesenskom dijelu sezone. S Balikesirsporom je igrao doigravanje za povratak u Superligu, ali nije uspio otići do kraja. Prošle sezone je u nekoliko utakmica imao čast da bude kapetan momčadi. Nažalost, u nekoliko navrata u protekle četiri i pol sezone zbog ozljeda nije mogao pomoći suigračima.

Inače, 28-godišnji stoper iz Mokošice nije igrao u prva tri kola nove sezone zbog kazne, crvenog kartona. Pravo nastupa stekao je u 4. kolu u kojem je svoj povratak na teren okrunio svojim četvrtim pogotkom u dresu Balikesirspora za kojeg je protiv Umraniyespora upisao 127. nastup.
25. travanj 2024 14:40