StoryEditorOCM
NogometTREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA - JUG

SVA TRI ZNAKA Ploče 'jedinica', Opuzen 'iks', Blato 'dvica'

Piše Branko Kulidžan i Tonči Vlašić
1. rujna 2019. - 21:46
Bez pobjednika u Opuzenu, u Blatu pobjeda gostiju, a u Pločama 2:1 radost domaćina, koji je drugi pogodak postigao u 88. minuti. U Opuzenu Neretva je vodila u 51. neretvanskom El Clasicu pogotkom Dražana Gliba, a Neretvanac je izjednačio preko Domagoja Marušića. Metkovci su do vodstva stigli u posljednjim trenucima prvog poluvremena, dok je 'Plava makinja' izjednačila u 76. minuti. Derbi na Podvornici, koji je očekivano pobudio veliko zanimanje ljubitelja nogometa u Dolini Neretve, sudili su Renato Lacić s pomoćnicima, Mihom Trkovićem i Romanom Radonićem. U Pločama domaćin je bio taj koji je imao prednost, Primorac iz Biograda uspio izjednačiti, ali ne i osvojiti bod. U Blatu Kamen je uzeo sva tri boda. Slavio je protiv BŠK Zmaj s 2:0. 

Pločani su poveli s 1:0 iz kaznenog udarca u 22. minuti. Siguran realizator najstrože kazne bio je Ivan Raič. Prije prvog pogotka po dvije prilike sa svake strane. Gosti: Vedran Smroković u 15. minuti (lopta je prošla tik uz vratnicu) i u 18. minuti Roko Jurić (njegov udarac s 15-ak metara obranio je Marko Čagalj). Domaći: udarac Duje Tadića obranio je vratar Primorca iz Biograda Radenko Šimunov, a u 20. minuti udarac Josipa Katavića otišao je preko gola. Gosti su izjednačili u 33. minuti (Ivica Zelić). Do odlaska na odmor gosti su imali još jednu priliku: Jurić u 43. minuti kad u situaciji jedan na jedan sa Čagljom nije pogodio okvir gola, te dvije domaći: oba puta se istaknuo vratar gostiju. Prvo je zaustavio udarac Katavića, a potom Tadića.

U nastavku gosti su imali više loptu u svom posjedu. Istaknuo se uz veterana, 37-godišnjeg Vedrana Ješu i 52-godišnji vratar Radenko Šimunov. Pobjedu Jadranu donio je pogotkom u 88. minuti Abel Kalfić. 

Podsjetnik, u subotu, kad su odigrane prve četiri utakmice 1. kola nove sezone, GOŠK Dubrovnik 1919. je osvojio bod na Klisu odigravši 2:2 protiv Uskoka.  
SEMAFOR 1. kolo
Subota, 31. kolovoza, Hrvace: Hrvace – Sloga 4:3, Klis: Uskok – GOŠK Dubrovnik 1919. 2:2, Zadar: Zadar – RNK Split 3:0, Unešić: Zagora – Junak 0:1, nedjelja, 1. rujna, Blato: BŠK Zmaj – Kamen 0:2, Ploče: Jadran LP – Primorac Biograd 2:1, Opuzen: Neretvanac – Neretva 1:1, Baška Voda: Urania – Vodice 3:3.
 
 
RASPORED 2. kolo
Subota, 7. rujna, Sinj: Junak – Urania, Metković: Neretva – Zagora, Split: RNK Split – Neretvanac, Dubrovnik: GOŠK Dubrovnik 1919. – Zadar, Biograd: Primorac (B) – Uskok, nedjelja, 8. rujna, Ivanbegovina: Kamen – Vodice, Mravince: Sloga – Jadran LP, Blato: BŠK Zmaj – Hrvace.

19. travanj 2024 08:28