StoryEditorOCM
NogometPOČELA NOVA SEZONA U JUŽNOJ SKUPINI TREĆE HRVATSKE NOGOMETNE LIGE

BEZ POBJEDNIKA PODNO KLIŠKE TVRĐAVE Silni napadi Uskoka, GOŠK Dubrovnik 1919. odolijevao do 70. minute i vodio s 2:0

31. kolovoza 2019. - 22:58
Bez pobjednika podno Kliške tvrđave. Zanimljivih 90 minuta završilo je 2:2. Uskok je bio bolji. Natjerao je GOŠK Dubrovnik 1919. u njegov šesnaesterac u koji je uputio 'milijun' centaršuteva. Momčad trenera Milana Petrovića 70 minuta je odolijevala tim napadima, i ne samo to, već je s dva sjajna udarca, prekrasna pogotka, vodila s 2:0.

Redom. Već u 4. minuti je GOŠK Dubrovnik 1919. bio na mukama. Spašavao je prvo na crti Matej Perović, a u nastavku akcije dva puta je sjajno obranio Josip Jurjević. U 17. minuti Uskok je prokockao veliku priliku, kao i u 21. minuti. U 35. minuti gol GOŠK Dubrovnika 1919. spasio je Luka Matić. U 35. minuti bravo za Jurjevića, kao i u 39. minuti kad je lopta išla pod gredu. U 43. minuti pogodak, ali ne domaćina. Ivo Caput je primio loptu na desnoj strani, izborio je prostor za udarac, potegao s vrha kaznenog prostora te pogodio.

Uskok je i u nastavku nizao prilike, ali nakon svake je 'čupao kosu': 49. minuta, 50. minuta kad je Domagoj Torbarina stao na put lopti koja je išla prema mreži, 52. minuta. U 47. minuti zatresla se mreža GOŠK Dubrovnika 1919., međutim, bio je prekršaj nad Jurjevićem. U 54. minuti prvi put je GOŠK Dubrovnik 1919. zaprijetio u nastavku, u 56. minuti nije iskoristio nesporazum obrane domaćih, a u 58. minuti je poveo s 2:0. Josip Brkić je sjajno potegao, iskosa s desne strane pogodio, kao što je to napravio Caput pred kraj prvog poluvremena. I ovaj put je vratar Uskoka Ante Duvnjak bio nemoćan. 

U 68. minuti kontra GOŠK Dubrovnika 1919. – Caput je povukao, proigrao Balda Cicijelja, koji je pokušao iznenaditi Duvnjaka, međutim, nije bio precizan.

Zatim se vraća Uskok, i to nakon greške Torbarine, koji je izgubio loptu. Nije imao u tom trenutku nikoga da mu pomogne. Kapetan Uskoka Marin Vučemilović Grgić se sjurio prema Jurjeviću te pogodio kad mu je vratar GOŠK Dubrovnika 1919. izašao u susret. Minutu poslije Jurjević je spriječio novi pogodak domaćina. Zatim, u 76. minuti, spetljali su se Uskoci pred vratima GOŠK Dubrovnika 1919. te je još jedna prilika domaćih propala. Ipak, u 77. minuti, su uspjeli izjednačiti na 2:2. Odličan je bio ubačaj Zvonimira Teklića na drugu stativu te još bolji udarac glavom Antonia Pavlinovića. U 81. minuti lopta je prošetala kroz peterac GOŠK Dubrovnika 1919., srećom, nitko od domaćih se nije snašao. U sudačkoj nadoknadi nove dvije prilike domaćina, ali ništa od preokreta. Uskoku bod. GOŠK Dubrovniku 1919. bod.

Milan Petrović na Klisu nije mogao računati na Dalibora Kristića, Tonija Žilu i Šimu Horvata. Jurjević je odlično zamijenio kapetana Kristića. Prvi bod je na kontu dubrovačke momčadi...
SEMAFOR 1. kolo
Subota, 31. kolovoza, Hrvace: Hrvace – Sloga 4:3, Klis: Uskok – GOŠK Dubrovnik 1919. 2:2, Zadar: Zadar – RNK Split 3:0, Unešić: Zagora – Junak 0:1, nedjelja, 1. rujna, Blato: BŠK Zmaj – Kamen, Ploče: Jadran LP – Primorac Biograd, Opuzen: Neretvanac – Neretva, Baška Voda: Urania – Vodice.
 
RASPORED 2. kolo
Subota, 7. rujna, Sinj: Junak – Urania, Metković: Neretva – Zagora, Split: RNK Split – Neretvanac, Dubrovnik: GOŠK Dubrovnik 1919. – Zadar, Biograd: Primorac (B) – Uskok, nedjelja, 8. rujna, Ivanbegovina: Kamen – Vodice, Mravince: Sloga – Jadran LP, Blato: BŠK Zmaj – Hrvace.

24. travanj 2024 19:09