StoryEditorOCM
NogometDINAMO USPJEŠAN U DRUGOM PRETKOLU NOGOMETNE LIGE PRVAKA

METKOVAC NE STAJE Bruno Petković igra, Bruno Petković pogađa: 'Sretan sam s ovakvim početkom nove sezone!'

31. srpnja 2019. - 02:57
Nogometaši Dinama izborili su plasman u 3. pretkolo Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu pred praznim tribinama maksimirskog stadiona pobijedili gruzijskog prvaka Saburtalo s 3:0 i tako potvrdili pobjedu 2:0 iz prve utakmice.

Kao i u prvoj, tako i u drugoj utakmici protiv Saburtaloa prvo je pogodio Mislav Oršić, u prvoj u 67., a u drugoj u 77. minuti, a zatim Metkovac Bruno Petković. U prvoj u 78., a u drugoj u 88. minuti. Zanimljivo, Petković je postigao po jedan pogodak u sve četiri utakmice koje je igrao ove sezone, dvije na startu novog prvenstva (Lokomotiva u Zagrebu 3:0 i Slaven Belupo u Koprivnici 3:0) te dvije sad u drugom pretkolu Lige prvaka. U uzvratnoj utakmici protiv gruzijskog prvaka ušao je u igru u 63. minuti, a osim što je pogodio za 2:0, 24-godišnji Metkovac je asistirao za 1:0 i konačnih 3:0. 

- Da, sretan sam s ovakvim početkom i nadam se da ćemo nastaviti i osobni i momčadski niz. Nije bilo lako, oni su igrači s otvorenim gardom, imaju tehnički jaku momčad i treba im čestitati, moramo biti zadovoljni rezultatom. Ferencvaros nisam još gledao, ali sigurno su dobri, nema više slabih - rekao je Petković, koji je u Dinamo stigao 2018. iz Italije u koju je otišao 2013. godine. Nogomet je počeo trenirati u 'crveno bijelom' dresu ONK Metković. Zatim je prešao na drugu stranu grada. Obukao je 'plavo bijeli' dres mlađih uzrasta Neretve iz kojeg je otišao u mlađe uzraste Dinama, a u 'plavom' dresu je izborio mjesto u mladoj reprezentaciju Hrvatske za koju je upisao jedan nastup i jedan pogodak.

Odličnim igrama u dresu Dinama prošle sezone izborio je mjesto u 'A' reprezentaciju. Upisao je tri nastupa te postigao jedan pogodak za 'Vatrene'. 

Inače, konačan rezultat u uzvratu drugog pretkola Lige prvaka postavio je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade Dani Olmo, koji je u 88. minuti asistirao Petkoviću za 2:0. Dinamo je tako ove sezone dobio svih pet službenih utakmica, a da nije primio pogodak. Sezonu je otvorio 1:0 pobjedom za trofej pobjednika hrvatskog Superkupa protiv Rijeke u Maksimiru. Zanimljivo, uspjeh 3:0 u uzvratu protiv gruzijskog prvaka je šesnaesta uzastopna pobjeda u Maksimiru zagrebačkih 'plavih'.

Prva utakmica trećeg pretkola Lige prvaka između Dinama i Ferencvarosa igra se u utorak, 6. kolovoza, u Zagrebu. Uzvrat je u Budimpešti. 
23. travanj 2024 04:10