StoryEditorOCM
NogometUSPJEH MLAĐIH UZRASTA NOGOMETNOG KLUBA ŽUPA DUBROVAČKA NA TURNIRU U NIZOZEMSKOJ

ŽUPA DUBROVAČKA 'PREORALA' ORANJE CUP Oba sastava pobjednici, oba dobila sve utakmice, a mlađi slavili bez primljenog pogotka! 

22. lipnja 2019. - 20:25
Pjesma malih nogometaša Župe dubrovačke na turniru Oranje Cup 2019. u nizozemskom Ommenu. Nastupili su u dvije uzrasne kategorije, do 11 i do 13 godina, i u obje otišli do kraja. Nevjerojatno zvuči činjenica, koja će se pamtiti i prepričavati dugo, dugo, tu nema sumnje - mlađi, igrači do 11 godina, osvojili su turnir bez primljenog pogotka. Dobili su uvjerljivo svih šest utakmica. Postigli su čak 39 pogodaka ili 6,5 pogodaka po utakmici! Stariji su pak dobili svih sedam utakmica. Do polufinala bez primljenog pogotka, a po jedan u polufinalu i finalu. Ukupno 38:2. I kad se sve zbroji - Župa dubrovačka je na Oranje Cupu 2019. s dvije selekcije dobila svih trinaest utakmica uz pogodak razliku 77:2!

U skupini su slavili u sve četiri utakmice uz pogodak razliku 30:0, a potom u istom stilu odigrali završnicu. U polufinalu bolji sa 4:0, a u finalu s 5:0 za čistu peticu na kraju. Župa dubrovačka, dječaci do 11 godina, odigrala su baš savršeno. U finalu su bili bolji od vršnjaka njemačkog TSV RW Auerbacha, dok je ukrajinski CJSS zauzeo treće mjesto.

U uzrastu do 13 godina Župa dubrovačka opet najbolja. U skupini je dobila sve tri utakmice uz pogodak razliku 24:0. U završnici, redom, trijumf u osmini finala sa 4:0, u četvrtfinalu s 2:0 te u polufinalu s 2:1. U finalu je suparnik bio CJSS iz Ukrajine. Pobjeđen je s velikih 6:1!

Župa dubrovačka je bila jedina momčad iz Hrvatske na 18. izdanju turnira Oranje Cup 2019. koji je ove godine okupio 65 sastava u pet uzrasnih kategorija iz pet zemalja. Nastupili su još mali nogometaši iz Njemačke, Ukrajine, Italije i Nizozemske. U uzrast do 11 godina Župa dubrovačka je osvojila turnir u konkurenciji jedanaest klubova, dok su dječaci iz Čibače u uzrastu do 13 godina bili najbolji u konkurenciji 24 sastava. 

FOTO Župa dubrovačka je 2017. nastupila na turniru u Barceloni (na slici), a prošle godine na turniru u Italiji
Župa dubrovačka na Oranje Cup 2019.
Župa dubrovačka do 13 godina: Ivo Guljelmović, Fran Matej Bulić, Kristijan Sentić, Filip Gverović, Valentin Brajko, Lovre Bagur, Marino Mihočević, Božo Gustin, Antonio Lujo, Luka Miletić Dri, Mateo Družić, Petar Čović i Mihael Miloslavić.

Župa dubrovačka do 11 godina: Matija Ruščić, Lovro Milat, Mihael Raguž, Vlaho Gverović, Ivan Matić, Đivo Pregelj, Alem Vukotić, Lovro Vugdelija, Josip Krkić, Ivan Bogut, Ante Kulaš i Ivano Milat.

Treneri: Ivica Karabogdan i Velimir Kajba.
 

20. travanj 2024 12:38