StoryEditorOCM
NogometNOGOMETNI KLUB ŽUPA DUBROVAČKA

ORANJE CUP 2019. Župa dubrovačka uspjela što nitko nije - svaka momčad dobila sve utakmice, ukupno su postigle 58, a primile...

22. lipnja 2019. - 11:29
Prije dvije godine su bili u Barceloni, prošle godine u Italiji, a sad su u Nizozemskoj. Mališani Župe dubrovačke su opet otišli na stotine kilometara daleko od svoje Tarantele, ovaj put igraju u gradu vjetrenjača – Ommenu, na terenima sportskog centra s brojnim nogometnim terenima od kojih je polovica napravljena od najkvalitetnije umjetne trave. Na turniru nastupaju dječaci u uzrastu do 10, do 11, do 12, do 13 i do 15 godina te djevojčice do 15 godina.

Župa dubrovačke je u Ommenu na Oranje Cup 2019. s dvije ekipe, igra u uzrastu do 11 i do 13 godina, i s obje je ostvarila u prvom dijelu natjecanja što nikome nije uspjelo ne samo u dosadašnjem dijelu ovogodišnjeg turnira, nego u povijesti istog.

Dječaci Župe dubrovačke do 11 godina dobili su sve četiri utakmice u skupini bez primljenog pogotka, a postigli su ih 30 te se kao pobjednici skupine plasirali u polufinale! Stariji su također bili bez greške i bez primljenog pogotka. Župa dubrovačka je u uzrastu do 13 godina dobila sve tri utakmice u skupini. Pogodak razlika 24:0! Nakon toga je odigrala prvu utakmicu završnog kruga nakon koje je njena mreža i dalje ostala čista. Slavila je sa 4:0 te se plasirala u četvrtfinale.

Tako su dvije momčadi Župe dubrovačke u osam utakmica prvog dana turnira ostvarile isto toliko pobjeda postigavši 58 pogodaka, a ne primivši niti jedan!

Župa dubrovačka je jedina momčad iz Hrvatske na turniru Oranje Cup 2019., koji završava ove subote, 22. lipnja, a koji je okupio još momčadi iz Njemačke, Ukrajine, Italije i Nizozemske. Mogu li župski mališani nastaviti svoj rijetko viđeni niz i u samoj završnici turnira?

FOTO Župa dubrovačka na Barcelona Cupu 2017. godine
Župa dubrovačka na Oranje Cup 2019.
Župa dubrovačka do 13 godina: Ivo Guljelmović, Fran Matej Bulić, Kristijan Sentić, Filip Gverović, Valentin Brajko, Lovre Bagur, Marino Mihočević, Božo Gustin, Antonio Lujo, Luka Miletić Dri, Mateo Družić, Petar Čović i Mihael Miloslavić.

Župa dubrovačka do 11 godina: Matija Ruščić, Lovro Milat, Mihael Raguž, Vlaho Gverović, Ivan Matić, Đivo Pregelj, Alem Vukotić, Lovro Vugdelija, Josip Krkić, Ivan Bogut, Ante Kulaš i Ivano Milat.

Treneri: Ivica Karabogdan i Velimir Kajba.

 

25. travanj 2024 02:19