StoryEditorOCM
NogometNOGOMET

ŽUPANIJSKI KUP Finale se igra u Čilipima: Faraon stisnuo ruku Konavljaninu!

1. svibnja 2019. - 21:36
Konavljanin, županijski prvoligaš, prvi je finalist Županijskog kupa, a drugi je Jadran Luka Ploče, koji je u ogledu u Blatu slavio protiv također člana južne skupine Treće hrvatske lige, BŠK Zmaj. Pločani su bili uspješniji na penale nakon što nakon 90 minuta igre nije bilo pogodaka.

Sastav sa Šupjake sa 4:1 dobio je u Trpnju županijskog drugoligaša, Faraona te osim što je izborio prolaz u finale osigurao je da se odluka o pobjedniku igra u njegovom domu. 

Polufinale u Trpnju pogotcima je otvorio gost. Konavljanin je prvo poluvrijeme dobio s 2:0 (Jure Lovrić je prvi pogodio U 20. minuti, a tri minute prije odlaska na odmor Pero Opušić), a u nastavku stigao i do vodstva 3:0 (drugi pogodak Jure Lovrića). Ipak, prvi je na utakmici zaprijetio domaćin. Nakon prvog poluvremena utakmice najviše se pričalo o prilici Luke Koludrovića: 'Sve bi bilo drugačije da smo poveli u prvim minutama' - čulo se ispred svlačionice Faraona, koji ove godine slavi sto godina postojanja. 
 
Tri minute nakon što je u 65. minuti Konavljanin poveo s 3:0 - pogodak Faraona. Strijelac je bio Josip Žderić. Prije trećeg pogodtka gostiju domaćin je tražio najstrožu kaznu (igranje rukom). U 82. minuti pobjedu Konavljanina potvrdio je Božo Krilanović. Domaćin je nakon posljednjeg zvižduka suca Miša Krešića iz Metkovića stisnuo ruku gostima. Čestitao im na pobjedi i plasmanu u finale, koje će se u Čilipima igra 15. svibnja. 
Faraon – Konavljanin 1:4
TRPANJ Igralište Oliver Antunović. Gledatelja 100. Sudac: Mišo Krešić (Metković), pomoćnici: Denis Musulin (Staševica) i Denis Giljević (Ploče). Delegat: Pero Medak (Komin).
Strijelci: 0:1 Lovrić (20),. 0:2 Opušić (42), 0:3 Lovrić (65), 1:3 Žderić (68), 1:4 Krilanović (82).
FARAON: Dominiković, L. Koludrović (od 76. V. Milinović), Antunović, J. Milinović, Vučić (od 87. Radak), J. Mastilica, Palinić, B. Koludrović (od 61. J. Ivandić), Franković (od 85. M. Ivandić), Katić (od 56. Žderić), Mazarekić. Trener: Zoran Slišković.
KONAVLJANIN: Krešić, Ilić (od 46. Bogdanović), Drobac (od 87. Kordić), Radman Livaja, Lovrić, Krilanović, Šorgić, Krešić, Opušić, Konjevod, Đurković. Trener: Mario Matić.
 

24. travanj 2024 19:31