StoryEditorOCM
NogometPRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

SVI U GABRILE Croatija brani vrh, Župa dubrovačka kreće u napad i želi četvrti put uzastopno slaviti na Svetom Martinu!

17. ožujka 2019. - 08:25
Croatija na vrhu. Može se pohvaliti kako je nanizala osam pobjeda. Župa dubrovačka je na drugom mjestu. Ona je ostvarila pet pobjeda u nizu. Croatija ima tri boda više od Župe dubrovačke, koja je bila bolja na svom terenu u prvom dijelu sezone s 1:0, a sad se igra drugo poluvrijeme. Sad je Croatija domaćin. Derbi 13. kola Prve županijske lige igra se u nedjelju, 17. ožujka, s početkom u 15.30 sati.

U Čibači, naravno, kao i u Gabrilima, priželjkuju nastavak pobjedničkog niza. Župa dubrovačka bi pobjedom preuzela prvo mjesto jer bi imala bolju pogodak razliku. Sad su dva vodeća sastava izjednačena. Oba imaju po plus 17. Croatiji je dodatno naraslo samopouzdanje nakon pobjede u utorak u Županijskom kupu. Izbacila je na svom travnjaku GOŠK Dubrovnik 1919., sastav iz višeg ranga, južne skupine Treće hrvatske lig, te se plasirala u finale skupine Dubrovnik – Župa dubrovačka – Konavle u kojem je čeka ogled s prvim susjedom, Konavljaninom iz Čilipa. Župa dubrovačka je iapala baš od Konavljanina, ali protiv Croatije, izvukla je podatak, ide je, baš ide.

- Pazite, u zadnje tri sezone je bilo 2:0 za nas u Gabrilima, zatim u sezoni kad smo osvojili naslov prvaka, kad smo se do zadnje minute borili s Croatijom za naslov, dobili smo ih u zadnjem kolu prvog dijela s 3:1, a prošle sezone smo opet uzeli sva tri boda u Gabrilima. Bili smo bolji 2:1. Dakle, u svakoj od tri protekle sezone smo slavili u Gabrilima. Bit će tako i ovaj put – priželjkuje Zoran Milić, dopredsjednik Župa dubrovačke.

Gabrilima je to dodatni motiv. Prekinuti taj crni niz, te Župi dubrovačkoj pobjeći šest bodova. Ide dobro, i igra dobro momčad iz Gabrila, koju od prošlog ljeta vodi trener Frane Lojić. Hvale svi njegov rad. Lojić je bivši igrač, baš kao i Ivica Karabogdan, koji je na klupi Župe dubrovačke, a koji je jedan od najuspješnijih strijelaca Prve hrvatske nogometne lige svih vremena.

Uglavnom, dosta je razloga za biti u nedjelju u Gabrilima – ističu jedni i drugi, te najavljuju kako će slaviti. Napad Župe dubrovčke predvodi prvi strijelac lige, kapetan Velimir Kajba, koji je postigao deset pogodaka od čeka polovicu iz kaznenog udarca. Prvi strijelac Croatije je Damir Hodžić, koji je drugi strijelac lige s devet pogodaka, pogotkom manje od Kajbe. Hodžić je svih devet pogodaka postigao iz igre. Obojica su pogađali u prvom kolu proljetnog dijela prvenstva. Kajba mrežu Gusara u 2:0 pobjedi kod kuće s kojom je Župa dubrovačka preskočila momčad iz Komina na drugo mjestu, a Hodžić u 3:1 pobjedi protiv Sokola na Gnjilama. Hoće li Kajba i Hodžić pogađati i u drugom kolu nastavka?

Obje momčadi nemaju problema s kartonima. Ukoliko nitko nije ozlijeđen, Lojić i Karabogdan imaju na raspolaganju najjače sastave.

Nedjeljno 13. kolo obilježit će i dva susjedska ogleda: Slaven i Sokol igraju na Grudi. Sokol, povratnik u Prvu županijsku ligu, domaćin je i ove sezone na terenu Slavena. Čeka dok se obnovi njegov teren u Dubravci. ŠD Smokvica dolazi u Žrnovo.

Slaven protiv Sokola, zatim Gusar kod kuće protiv Orebića, te ONK Metković kod Hajduka 1932., traže uspjeh – sva tri boda – kojim bi zadržali priključak za vodećim dvojcem. TRenutno imaju po pet bodova zaostatka za Croatijom iz Gabrila. U Potomju će pobjednik utakmice Grk - Konavljanin lakše disati...

FOTO Prije dvije sezone Župa dubrovačka i Croatija su u zadnjem kolu, u Čibači, pred prepunim tribinama, odlučivali o prvaku
Kome će 13. kolo biti sretno?
Raspored 13. kola, igra se u nedjelju, 17. ožujka, svi s početkom u 15.30 sati, Žrnovo: Žrnovo - SD Smokvica, Vela Luka: Hajduk 1932. - ONK Metković, Potomje: Grk - Konavljanin, Gruda: Slaven - Sokol, Gabrile: Croatia - Župa dubrovačka, Komin: Gusar - Orebić.

Poredak: 1. Croatia 30 bodova (27:10), 2. Župa dubrovačka 27 bodova (30:13), 3. Gusar 25 bodova (32:11), 4. Slaven 25 bodova (27:12), 5. ONK Metković 25 bodova (22:10), 6. Orebić 17 bodova (12:14), 7. SD Smokvica 13 bodova (24:22), 8. Grk 10 bodova (15:26), 9. Konavljanin 10 bodova (9:29), 10. Žrnovo 9 bodova (11:32), 11. Hajduk 1932. 8 bodova (13:23), 12. Sokol 5 bodova (11:31).

24. travanj 2024 16:23