StoryEditorOCM
NogometPRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

KREĆE NASTAVAK Frane Lojić, trener jesenskog prvaka: 'Nemamo imperativ osvajanja prvog mjesta, ali...'

8. ožujka 2019. - 17:01

Prirodno je da se svi 'lože' i 'pale' na prvoga, te i zbog toga očekujem kako će biti dosta teže u nastavku sezone. Što se tiče ambicija Croatije, skromni smo i ponizni. Idemo utakmicu po utakmicu. Nemamo imperativ osvajanja prvog mjesta, ali ako se ukaže prilika, dat ćemo sve od sebe da je iskoristimo – istaknuo je Frane Lojić, trener sastava iz Gabrila, jesenskog prvaka.

ONK Metković je vodio dugo, dugo. Nakon toga je metkovske 'crveno bijele' smijenio s vrha Gusar, a kako su 'žuti' iz Komina odigrali u zadnjem kolu s posljednjim Sokolom 1:1, ukazala se prilika Croatiji, koja je uzela sva tri boda u Čilipima, te otvorila šampanjac na kraju prvog dijela.

– Nema izrazitog favorita u Prvoj županijskoj ligi. Potvrda toga su i rezultati u Kupu. Konavljanin je izbacio prvo Župu dubrovačku, a sad Slaven. Dakle, svatko svakoga može dobiti. Koliko ja znam Župa dubrovačka ima velike ambicije. Želi osvojiti prvo mjesto. Ne znam je li joj cilj ulazak u viši rang. Gusar je doživio promjenu na klupi. Imaju novog trenera. Oni su uvijek u vrhu, uvijek u borbi za prvo mjesto. Slaven je prvi počeo s pripremama za nastavak sezone. Svi dobro znamo kakav je ulazak u sezonu imao ONK Metković... Uglavnom, drugi dio sezone će biti zanimljiviji nego prvi. U prvom su se mnogi tražili – kaže Lojić.

Rubrika odlasci je prazna, ali u rubrici dolasci je ime Domagoja Ljubišića.

– Došao nam je nadareni igrač iz Dubrovnika. U ovih mjesec dana, koliko smo se pripremali za nastavak sezone, Domagoj je pokazao kako se radi i o kvalitetnoj osobi, i o kvalitetnom igraču. Čudi me da to nisu prepoznali i drugi – rekao je trener Croatije.

Najzvučniji prelazak je odlazak Antonia Lipotića iz Župe dubrovačke u Sokola.

– Sokol će biti tvrd orah za svakoga. Nije im došao samo Lipotić, već još nekoliko igrača. Po meni će bez problema osigurati ostanak. Igrali smo protiv Sokola kup utakmicu. Da, dosta su jači nego u prvom dijelu. Neće biti kanta za napucavanje, a već u zadnjem kolu prvog dijela su pokazali kako mogu iznenaditi. Odigrali su s Gusarom kod kuće 1:1, te ostavili Komin bez naslova jesenskog prvaka. Mi proljetni dio počinjemo baš protiv Sokola, i to smo gosti na Grudi. Kompletni smo. Neće nam biti lako – podvukao je Lojić.

Croatia nastavak dočekuje s dva boda više od Gusara, koji je drugi, tri boda više od treće Župe dubrovačke, te pet više od Slavena i ONK Metković, koji su na diobi četvrtog mjesta...

Derbi prvog kola nastavka sezone je ogled u Čibači između Župe dubrovačke i Gusara. U Kominu, na startu sezone, bilo je 5:3 za domaćina. Već u 2. kolu Župa dubrovačka dolazi u Gabrile. U Čibači je Croatia izgubila s 1:0, a u nastavku sezone jesenski prvak će ugostiti i Gusar, koji je na svom terenu dobio sastav Frane Lojića s 3:0. Bilo je to 14. listopada 2018. godine. Od tada Croatia ne zna za poraz.

Nedjelja u 15 sati
Poredak: 1. Croatia 27 bodova (24:9), 2. Gusar 25 bodova (32:9), 3. Župa dubrovačka 24 boda (28:13), 4. Slaven 22 boda (24:12), 5. ONK Metković 22 boda (20:9), 6. Orebić 17 bodova (12:10), 7. SD Smokvica 10 bodova (20:22), 8. Grk 10 bodova (14:24), 9. Konavljanin 10 bodova (9:26), 10. Žrnovo 8 bodova (11:32), 11. Hajduk 1932. 7 bodova (13:23), 12. Sokol 5 bodova (10:28).

Raspored 12. kola, nedjelja, 10. ožujka, početak u 15 sati, Gruda: Sokol - Croatia, Čibača: Župa dubrovačka - Gusar, Žrnovo: Žrnovo - Hajduk 1932., Smokvica: ŠD Smokvica - Orebić, Čilipi: Konavljanin - Slaven, Metković: ONK Metković - Grk.

 

24. travanj 2024 18:33