Sport Nogomet

ŽUPANIJSKI NOGOMETNI KUP

NA ŠUPJACI, TE U KUNI PELJEŠKOJ 'RULET' Konavljanin izbacio 'najdražeg' gosta, a u Kuni Pelješkoj drugoligaš dobio prvoligaša!

ŽUPANIJSKI NOGOMETNI KUP
Dvije kup utakmice 2. kola odigrane su u nedjelju, 3. ožujka – obje su odlučene na jedanesterce, i u obje je slavio domaćin. Na Šupjaci je Konavljanin prije sedam dana izbacio na isti način Župu dubrovačku, a sad Slavena. U Kuni Pelješkoj iznenađenje. Županijski drugoligaš Rat je bio uspješniji od Orebića, člana Prve županijske lige.

Redom, u Čilipima je Konavljanin vodio s 2:0 (Pero Opušić u 6., te Jure Lovrić u 15. minuti). Slaven je izjednačio pogocima Paula Vukića u 41., te Đura Trkovića u 83. minuti. Domaćin je od 57. minute igrao s igračem manje jer je isključen Goran Šorgić.

Potom jedanaesterci, prva serija: Ivan Pulić je pogodio za Slaven, a Davorin Krešić za Konavljanin. U drugoj seriji Niko Bratoš je uspješan za Slaven, a Pero Opušić za domaćina. U trećoj seriji ne pogađa za Slaven Paulo Vukić, poslao je loptu preko vratnice, dok je Marko Trtoman precizan te je Konavljanin u prednosti. U četvrtoj seriji pogodio je za Slaven Tomislav Grubešić, a za Konavljanin Niko Drobac, a kad u petoj seriji Đuro Trković nije uspio zatresti mrežu domaćina, njegov udarac je obranio vratar Konavljanina Nikola Krešić, domaćin je mogao slaviti.

U Kuni Pelješkoj Orebić, koji u 35. minuti nije realizirao kazneni udarac (Blago Roso), vodio je protiv Rata od 47. minute pogotkom Jure Kordića, a domaćin je dvije minute prije kraja izjednačio, te izborio jedanaesterce. Pogodak za Rat u 88. minuti postigao je Davor Poljanić. Za Rat su s jedanaest metara pogađali Šime Tomić, Dominik Jurjević, Davor Poljanić i Marko Kopić, a za Orebić Mario Badžek, Tonko Kapiteli i Dino Špaleta.

Konavljanin će u finalu skupine Dubrovnik - Župa dubrovačka - Konavle igrati protiv uspješnijeg iz ogleda Croatia - GOŠK Dubrovnik 1919., dok Rat u finalu skupine Pelješac čeka pobjednika Faraon - Putniković. 

U skupini Korčula - Lastovo pobjednik ogleda Omladinac - ŠD Smokvica dočekat će Žrnovo, a BŠK Zmaj će biti domaćin Hajduku 1932. U skupini Dolina Neretve u polufinalu će igrati Gusar - Neretvanac, te Jadran Luka Ploče - ONK Metković.
Naslovnica Nogomet

Najčitanije

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!
Bio je to, ističe tata Željko, nekoć vratar Malonogometnog kluba Square, Ivov prvi dodir s loptom u njegovom deb...
IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

Najnovije

Javni poziv za dodjelu kredita za studente

Javni poziv za dodjelu kredita za studente
Grad Dubrovnik uputio je javni poziv za dodjelu kredita za školovanje za akademsku 2019./2020. godinu, kojim se ...
Javni poziv za dodjelu kredita za studente