StoryEditorOCM
NogometŽUPANIJSKI NOGOMETNI KUP

NA ŠUPJACI, TE U KUNI PELJEŠKOJ 'RULET' Konavljanin izbacio 'najdražeg' gosta, a u Kuni Pelješkoj drugoligaš dobio prvoligaša!

3. ožujka 2019. - 19:06
Dvije kup utakmice 2. kola odigrane su u nedjelju, 3. ožujka – obje su odlučene na jedanesterce, i u obje je slavio domaćin. Na Šupjaci je Konavljanin prije sedam dana izbacio na isti način Župu dubrovačku, a sad Slavena. U Kuni Pelješkoj iznenađenje. Županijski drugoligaš Rat je bio uspješniji od Orebića, člana Prve županijske lige.

Redom, u Čilipima je Konavljanin vodio s 2:0 (Pero Opušić u 6., te Jure Lovrić u 15. minuti). Slaven je izjednačio pogocima Paula Vukića u 41., te Đura Trkovića u 83. minuti. Domaćin je od 57. minute igrao s igračem manje jer je isključen Goran Šorgić.

Potom jedanaesterci, prva serija: Ivan Pulić je pogodio za Slaven, a Davorin Krešić za Konavljanin. U drugoj seriji Niko Bratoš je uspješan za Slaven, a Pero Opušić za domaćina. U trećoj seriji ne pogađa za Slaven Paulo Vukić, poslao je loptu preko vratnice, dok je Marko Trtoman precizan te je Konavljanin u prednosti. U četvrtoj seriji pogodio je za Slaven Tomislav Grubešić, a za Konavljanin Niko Drobac, a kad u petoj seriji Đuro Trković nije uspio zatresti mrežu domaćina, njegov udarac je obranio vratar Konavljanina Nikola Krešić, domaćin je mogao slaviti.

U Kuni Pelješkoj Orebić, koji u 35. minuti nije realizirao kazneni udarac (Blago Roso), vodio je protiv Rata od 47. minute pogotkom Jure Kordića, a domaćin je dvije minute prije kraja izjednačio, te izborio jedanaesterce. Pogodak za Rat u 88. minuti postigao je Davor Poljanić. Za Rat su s jedanaest metara pogađali Šime Tomić, Dominik Jurjević, Davor Poljanić i Marko Kopić, a za Orebić Mario Badžek, Tonko Kapiteli i Dino Špaleta.

Konavljanin će u finalu skupine Dubrovnik - Župa dubrovačka - Konavle igrati protiv uspješnijeg iz ogleda Croatia - GOŠK Dubrovnik 1919., dok Rat u finalu skupine Pelješac čeka pobjednika Faraon - Putniković. 

U skupini Korčula - Lastovo pobjednik ogleda Omladinac - ŠD Smokvica dočekat će Žrnovo, a BŠK Zmaj će biti domaćin Hajduku 1932. U skupini Dolina Neretve u polufinalu će igrati Gusar - Neretvanac, te Jadran Luka Ploče - ONK Metković.
19. travanj 2024 00:50