StoryEditorOCM
NogometIZNENADA, U 68. GODINI ŽIVOTA, PREMINULA LEGENDA ONK METKOVIĆ

TUŽNA VIJEST Preminuo Jozo Veraja 'Mama'

27. veljače 2019. - 23:59
Nemam motivacije više. Vrijeme je za mlađe - rekao je u proljeće 2018. godine. Prisjetio se tada kako je nogometnu karijeru počeo s 15 godina u dresu Neretve. Prvo je igrao za mlađe uzraste u 'plavo bijelom' dresu, a na kraju i za prvu momčad.

Deset godina nakon što je napravio prve nogometne korake prešao je na desnu stranu Neretve. Zvali su ga prijatelji, koji su osnivali ONK Metković: 'Jozo, trebaš nam!' - rekli su mu.

- Nisam dvojio ni trenutka - rekao je jednom prilikom. Prvo je bio igrač ONK Metković. Potom trener. Kad je 20. svibnja 2018. posljednji put s klupe vodio metkovske 'crveno bijele', bilo je to protiv Jadrana iz Smokvice na Štruvinu, 'izbacio' je brojku: 'Imam 67 godina, rođen sam 1951., a ukupno sam 35 godina proveo u ONK Metković. Prvo kao igrač. Poslije kao trener'.

Učio je generacije i generacije metkovskih mališana, i to s obje strane Neretve. Zatim i u Maestralu iz Krvavca. Igrao je osim za ONK Metković i Neretvu još za Neretvanac i GOŠK. Negdje je ostalo zapisano kako je bio i trener Dariju Srni na početku karijere legendarnog hrvatskog kapetana u Neretvi.

Jozo Veraja 'Mama' otišao je s terena kao pobjednik. ONK Metković je s 3:1 dobio tu zadnju utakmicu pod njegovim vodstvom. U ljeto prošle godine predao je trenersku palicu vođenja prve momčadi, ali je i dalje bio s ONK Metković u kojem je, isticao je, zaključio i igračku karijeru.

Danas, 27. veljače 2019., otišao je zauvijek. Preminuo je poslijepodne od posljedica srčanog udara. Sklopio je zauvijek svoje oči. Tuga je zavladala ne samo na Štruvinu, u Metkoviću, u cijeloj Dolini Neretve...
20. travanj 2024 11:19