StoryEditorOCM
NogometMETKOVIĆ JE BIO DOMAĆIN 17. DVORANSKOG NOGOMETNOG PRVENSTVA VETERANA

NERETVA JE OPET PONOSNA Bronca za nastup, zlato za organizaciju!

17. veljače 2019. - 17:22
Neretva je opet na pobjedničkom postolju dvoranskog veteranskog prvenstva Hrvatske. Istina, ne opet na najvišoj stepenici, a što se dogodilo prošle godine kad je u Rovinju, domaćinu 16. izdanja prvenstva, otišla do kraja. Ovaj put je stajala na najnižoj stepenici, međutim, opet slavi.

- Kako i ne bi. Opet medalja, a nismo bili kompletni. Nedostajao nam je između ostalih i Sergej Jakirović, trener prvoligaša Gorice, koji zbog obveza u klubu nije mogao doći i nastupiti, a koji je doprinio osvajanju naslova prošle godine. Ovaj put smo odigrati ukupno šest utakmica u tri dana. Dobiti smo čak pet. Da, baš smo prezadovoljni s onim što smo pokazali na terenu - istaknuo je Goran Galov, jedan od veterana Nogometnog kluba Neretva, koja je ove godine bila domaćin prvenstva, i koja je u još brojnijoj konkurenciji - 27 klubova - uzela broncu.

Metkovski veterani su bez greške stigli do polufinala, dobili sve četiri utakmice, dvije u skupini, potom bili uspješni u osmini finala, te u četvrtfinalu, dok su u polufinalu doživjeli jedini poraz na prvenstvu. Tada je sa 4:3 bolja bila Kašina gradnja Sesvete. Neretva je polufinale bolje otvorila. Imala vodstvo 2:0, uspjela je u nastavku utakmice izjednačiti na 3:3, ali ne u samoj završnici na 4:4 kad je zaigrala na sve ili ništa, bez vratara jurila izjednačenje. Potom je u utakmici za treće mjesto savladala sa 4:1 Slunj, koji je u polufinalu izgubio od kasnijeg pobjednika s 3:0, dok je u finalu Zagorec iz Krapine sa 4:0 dobio sastav iz Sesveta. Miro Anušić iz Kešina gradnja Sesvete je izabran za najboljeg vratara, a za najboljeg igrača Alen Ferček iz Zagoreca.

Neretva pak ima najboljeg strijelca prvenstva. Josip Galov je taj laskavi naslov osvojio s osam pogodaka, a osim njega pod vodstvom Maria Galova osvajanju bronce doprinjeli su još Drago Bezer, Zoran Bubalo, Boris Galov, Josip Galov, Goran Galov, Darko Zeljić, Nino Šešelj, Mile Bebić, Danijel Leženić, Ante Volarević, Ivan Pehar, Martino Sprčić i Nikša Martinac.

- Sve skupa je protekla tri dana, koliko je trajalo prvenstvo, bilo sjajno. Organizacija prvenstva u Metkoviću odlična. Svi naši gosti su to istaknuli. I zbog toga smo još više sretni i ponosni, a ne samo zbog rezultata, osvojene bronce, naše druge medalje u pet godina nastupanja na prvenstvu Hrvatske - dodao je Goran Galov. 

Neretva je u svom debiju na dvoranskom veteranskom prvenstvu bila peta. Potom nije prošla skupinu, 2017. je ispala u četvrtfinalu. Prošle godine je ostvarila najveći uspjeh, te osvajanjem naslova prvaka dovela 17. izdanje dvoranskog veteranskog prvenstva Hrvatske u svoj Metković (Hrvatski nogometni savez je zahvalio gradu Metkoviću na domaćinstvu i organizaciji, Zorislav Srebrić je za uspomenu u ime HNS-a na 17. prvenstvo poklonio dres hrvatske nogometne reprezentacije metkovskom gradonačelniku Daliboru Milanu na kojem je otisnuto njegovo prezime).

Među 27 sudionika ovogodišnjeg prvenstva bila su još tri sastava iz Dubrovačko-neretvanske županije: Jadran Luka Ploče i HNK GOŠK Jug Veteran '79 su prošli skupinu, ne i Konavljanin. Potom su Pločani i Dubrovčani, koji su prošle godine bili brončani, poraženi u osmini finala, zaustavljeni na startu drugog, završnog dijela prvenstva.
23. travanj 2024 18:32