StoryEditorOCM
NogometMETKOVIĆ DOMAĆIN 17. DVORANSKOG NOGOMETNOG PRVENSTVA VETERANA

PRVI DAN Neretva i Jadran Luka Ploče osigurali osminu finala, a HNK GOŠK Jug Veteran '79 i Konavljanin čekaju

16. veljače 2019. - 00:26
Neretva i Jadran Luka Ploče osvojili su prva mjesta u skupini 'C' odnosno 'D' te su se plasirali u osminu finala dvoranskog veteranskog prvenstva Hrvatske, među 16 najboljih gdje su veliki izgledi da zaigra i HNK GOŠK Jug Veteran '79, koji je u skupini 'F' ostvario polovičan učinak, pobjedu i poraz, uz pozitivnu pogodak razliku, dok je Konavljanin u skupini 'G' izborio remi i poraz, a taj jedan bod teško će mu biti dovoljan za prolaz dalje, međutim, matematički je još u igri.

Četiri kluba iz Dubrovačko-neretvanske županije nastupa na ovogodišnjem dvoranskom veteranskom prvenstvu Hrvatske, koje se do nedjelje, 17. veljače, igra u Metkoviću, i to zahvaljujući prošlogodišnjem trijumfu Neretve u Rovinju kada je HNK GOŠK Jug Veteran '79 osvojio treće mjesto.

Ovogodišnje, 17. po redu prvenstvo okupilo je ukupno 27 momčadi. Igra se po sustavu pet igrača u polju plus vratar. Utakmice po skupinama traju dva puta po 12 minuta, a u drugom, završnom krugu, od osmine finala do finala, dva puta po 15 minuta. Ukupno je devet skupina s po tri momčadi, a plasman u osminu finala izborit će pobjednici skupina, te sedam najboljih drugoplasiranih momčadi.

Po rasporedu sva četiri kluba iz Dubrovačko-neretvanske županije su bila aktivna u prva dva kola u skupini, dok su slobodna u posljednjem, 3. kolu, koje se igra u subotu, 16. veljače, prijepodne, dok je subota poslijepodne rezervirana za utakmice osmine finala i četvrtfinala. Polufinala, utakmica za treće mjesto i finale igra se u nedjelju, 17. veljače. 

Neretva je u skupini 'C' u 1. kolu dobila VG Boys s 1:0, a u 2. kolu Nedelišće s 2:0. U skupini 'D' Jadran Luka Ploče je obje utakmice dobio s 3:0, prvo Ivančicu, a potom VNK Dubrava Tim-Kabel. HNK GOŠK Jug Veteran '79 je prvo u skupini 'F' dobio CRO Docs Zagreb s 2:0, a nakon toga izgubio od Kašina građenje Sesvete s 2:1, dok je Konavljanin u skupini 'G' prvo izgubio od HNK Velebit veterani Benkovac s 2:0, a nakon toga odigrao 0:0 protiv Pazina.

FOTO Veterani Nogometnog kluba Neretva - prvaci 2018. godine
27 momčadi
Skupina A: Moslavina, GOŠK KG, CRO Docs; skupina B: Slunj, Barutana, Zagorec; skupina C: Nedelišće, Neretva, VG Boys; skupina D: Dubrava Tim-Kabel, Jadran Luka Ploče, Ivančica; skupina E: Remetinec, Dugopolje, Zaprešić; skupina F: Kašina Gradnja Sesvete, HNK GOŠK Jug veteran '79, Banzogo; skupina G: Pazin, Konavljanin, Velebit, skupina H: Mosor, Bilice, Jadran Poreč; skupina I: Pirovac, Siscia, Jarun.
 

25. travanj 2024 05:44