StoryEditorOCM
NogometNOGOMET

PONOVNO NA CIPRU Aganović ovaj put stigao u AEL Limassol da igra za prvaka!

27. siječnja 2019. - 21:49
Vratio se 31-godišnji Adnan Aganović u AEL Limassol za koji je igrao početkom 2016. godine, i u čijem je dresu upisao 15 nastupa i postigao 4 pogotka. Tada se s jednim od najuspješnijih ciparskih klubova borio za plasman u Ligu za prvaka, i unatoč velikom bodovnom zaostatku u prvom dijelu, malo je nedostajalo da u tome na kraju i uspije. Zadnje kolo ligaškog dijela je odlučivalo, a nekoliko minuta prije kraja svih utakmica Aganović i ekipa su bili u Ligi za prvaka. Međutim, nisu uspjeli tada sačuvati povoljan rezultat, te su bili sedmi, prvi ispod 'crte' i igrali su u nastavku sezone Ligu za ostanak u kojoj su bili uvjerljivo najbolji.

Nakon te polusezone Aganović je dobio poziv iz Steaue iz Bukurešta, te se u ljeto 2016. vratio u Rumunjsku u kojoj je igrao od 2013. do kraja 2015. godine. Prvo dvije sezone za Brasov, a potom polusezonu za Viitorul Constantu. S bivšim prvakom Europe osvojio je rumunjski Liga kup, igrao u kvalifikacijama za Ligu prvaka (pamti nastup protiv Manchester Cityja na Etihadu), potom i u skupini Europske lige, ali nakon samo nekoliko mjeseci napustio je Steauu i otišao početkom 2017. u grčkog prvoligaša AEL-a u kojem je igrao do ljeta prošle godine. Potom je prihvatio poziv turskog drugoligaša Altaya, kojeg je napustio prije neki dan.

Ovaj put je AEL Limassol u samom vrhu. U 18. kolu slavio je ove nedjelje s 2:1 u gostima protiv Paralimnija. Aganović je zaigrao od 73. minute. AEL s Apollonom dijeli drugo mjesto sa 40 bodova, APOEL je prvi s bodom više, ali i utakmicom manje. Ostali su dosta zaostali...

Četiri kola su do kraja ligaškog dijela. Potom prvih šest igra Ligu za prvaka. AEL Limassol je šest puta bio prvak Cipra, zadnji put 2012. godine. Potom je u sezoni 2012./13. ostvario svoj najveći uspjeh u Europi. Ispao je tek u zadnjem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, i to od Anderlechta, nakon čega je igrao u skupini Europa lige s Marseilleom, Fenerbahčeom i Borussiom Monchengladbach (pobjeda protiv Marseillea, te pet poraza). Prošle sezone je dogurao do trećeg kola kvalifikacija Europa lige (0:0 i 1:2 protiv Austrije Beč).

Priliku za osvojiti trofej AEL Limassol će imati i u domaćem Kupu. U srijedu, 30. siječnja, čeka ga prva utakmica osmine finala protiv drugoligaša Thoi Lakatamiasa.
Početak na lapadskom igralištu
Aganović, vezni igrač, nakon odlaska iz Dubrovnika (HNK Dubrovnik i GOŠK 1919.) zaigrao je za Trogir, a potom nosio dres Međimurja, Varteksa, slovenskog Kopera te Istre 1961. iz koje je 2013. otišao u Rumunjsku te potpisao za Brasov.

20. travanj 2024 12:22