StoryEditorOCM
NogometNOGOMETNA EUROPA

HALO, TURSKA! Tomislav Glumac nakon 'prvog poluvremena' bitke za četvrtfinale: 'Rezultat je dobar s obzirom da je domaćin nastupio u najjačem sastavu!'

17. siječnja 2019. - 08:49
Balikesirspor je poražen 2:1 kod Trabzonspora u prvoj utakmici osmine finala Kupa Turske.

- Rezultat je dobar s obzirom da je domaćin nastupio u najjačem sastavu – istaknuo je Tomislav Glumac, stup obrane drugoligaša Balikesirspora, koji se i ove sezone bori za povratak u elitu u kojoj Trabzonspor niže uspjehe. Nakon prvog dijela turske Superlige Trabzonspor se nalazi na drugom mjestu. Cilja na naslov prvaka, svoj sedmi, prvi nakon 1984. godine. Osim šest naslova prvaka Turske Trabzonspor ima osam naslova pobjednika turskog kupa, te isto toliko trijumfa u turskom Superkupu. U leđa mu ove sezone gledaju svi velikani, najpoznatiji i najuspješniji turski klubovi – Galatasaray, Fenerbahče i Bešiktaš.

Trabzonspor je poveo u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. Balikesirspor je izjednačio na početku nastavka, prekrasan pogodak, a u 63. minuti domaćin je drugi put uspio zatresti mrežu. U samoj završnici utakmice sudac je pregledavao snimku, ali nakon toga nije dosudio kazneni udarac za Balikesirspor.

- Prvi gol su postigli nakon što je naš igrač dao loptu u noge njihovom, napadaču, a drugi gol su postigli nakon kornera – kratko o primljenim pogotcima. Trabzonspor je iskoristio te dvije greške Balikesirspora, koji je u šesnaestini finala, također u dvije utakmice, izbacio superligaša – Rizespor. Naravno, sad mu je, s obzirom na to tko je tko ove sezone u turskom nogometu, zadatak daleko teži.

- Njima je prioritet borba za naslov prvaka. Tko zna, možda zbog toga ne dođu na uzvrat baš u najjačem sastavu, te nam se tako povećaju izgledi za uspjeh – dodao je Glumac.

Uzvrat se igra u srijedu, 23. siječnja, od 20.30 sati. Prva utakmica odigrana je pred desetak tisuća gledatelja.

- Ne znam koliko je gledatelja bilo sad na prvoj utakmici. Stadion Trabzonspora je velik (40.000 gledatelja). Međutim, atmosfera je bila sjajna.

Glumac i ekipa sad s nestrpljenjem iščekuju uzvrat.

- Imamo izgleda. Inače, turski kup je svake godine pun iznenađenja – dodao je Glumac, koji je prije neki dan potpisao novi, bolji ugovor s Balikesirsporom za kojeg je vezan do ljeta 2021. godine.

FOTO Startnih jedanaest Balikesirspora protiv Trabzonspora (Tomislav Glumac, drugi u gornjem redu)
20. travanj 2024 12:33