Sport Nogomet

MEDIJSKI POKROVITELJ 'DUBROVAČKI VJESNIK'

ZIMSKA LIGA NOGOMETNOG KLUBA ŽUPA DUBROVAČKA Opet rekord!

MEDIJSKI POKROVITELJ 'DUBROVAČKI VJESNIK'
Sve je spremno za šesto izdanje Zimske lige Nogometnog kluba Župa dubrovačka. U kalendaru je rezervirano šest nedjelja u dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka. Igrat će se prvo 13. siječnja, potom 20. i 27. siječnja. Nakon toga slijedi pauza jer je u nedjelju, 3. veljače, Blagdan svetog Vlaha. Kao i u siječnju, tako i u veljači – tri su radne nedjelje (10., 17. i 24.).

- Novost je samo što se utakmice igraju u komadu 20 minuta, a ne dva puta po 10 minuta. Nema mijenjanja strana. Nema odmora nakon 10 minuta. Vidjeli smo to na drugim sličnim turnirima. Pokazalo se to dobrim, i to smo uveli jer se dnevno igra 15-ak utakmica.

- Na taj način je manji gubitak vremena. Manja je gužva – rekao je Ivica Karabogdan, bivši nogometaš, jedan od najboljih strijelaca Prve hrvatske nogometne lige svih vremena, koji je već nekoliko godina u Župi dubrovačkoj i istoimenom nogometnom klubu radi kao trener.

- Ovogodišnje izdanje turnira se održava u šest uzrasnih kategorija. Najstarija je kategorija - djeca rođena 2006. godine i mlađi, potom 2007. i mlađi, 2008., i mlađi, 2009. i mlađi, 2010. i mlađi te 2011. godine i mlađi uz dodatak kako mogu igrati i igrači koji nisu registrirani za klubove, sudionike lige, koji ne igraju za spomenute klubove u službenim natjecanjima – istaknuo je.

- Prošle godine smo imali 34 ekipa. Najviše do tada, a ove godine ćemo imati 38 ekipa. Počeli smo s organizacijom Zimske lige 2014. godine. Prve tri godine smo igrali samo u dvorani Osnovne škole Gruda, sve dok nisu otvorena vrata nove dvorane Osnovne škole Župa dubrovačka. Ovo je sad treća godina kako smo kod kuće – podsjetio je Karabogdan.

Ove godine će u Zimskoj ligi igrati mališani Škole nogometa Slano, Škole nogometa Konavle, Nogometnog kluba Slaven, Škole nogometa Cavtat, Nogometne akademije Libertas, Nogometnog kluba GOŠK Dubrovnik 1919., DU Talenta, te domaćina,
Nogometnog kluba Župa dubrovačka.

- U šest radnih dana trebali bi odigrati 87 utakmica – dodao je.

Prva utakmica igra se u nedjelju, 13. siječnja, u 9 sati.
Naslovnica Nogomet

Najčitanije

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!
Bio je to, ističe tata Željko, nekoć vratar Malonogometnog kluba Square, Ivov prvi dodir s loptom u njegovom deb...
IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

Najnovije