StoryEditorOCM
NogometPRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

SLIKOVNICA SUSJEDSKOG DERBIJA NA ŠTRUVINOM Mario Oršulić: 'Gusar je prava ekipa, i to me najviše veseli!'

18. studenog 2018. - 21:26
Zasluženo smo pobijedili – rekao je Mario Oršulić, trener Gusara nakon 2:0 uspjeha u Metkoviću protiv ONK Metković, sastava koji je u derbi kola ušao kao vodeći, dok je sastav iz Komina bio drugi, s bodom manje. Pred 200-tinjak gledatelja, hladno vrijeme i nastup hrvatske reprezentacije protiv Engleske u Londonu razlog je što nije bilo više gledatelja na tribinama, 'Žuti' su do pobjede stigli pogocima Ivana Medaka u 13., te Darka Dodiga u 90. minuti.

- Korektna, dobra utakmica. Jesmo li se posebno spremali za ONK Metković? Ne, kao i za svaku utakmicu. Ne mijenjamo naš način igre. Naš cilj je postići što više pogodaka. Istina, bili smo u derbiju kola u situaciji da se moramo i braniti, ali smo i to odigrali dobro. Ponavljam, nastojimo igrati, napadati. Iz utakmice u utakmicu to je sve bolje i bolje. Rezultat toga je 28 postignutih pogodaka ove sezone u devet utakmica. Čak 14 smo postigli u zadnje četiri utakmice – naglašava Oršulić.

ONK Metković je najugodnije iznenađenje prvenstva, dok je Gusar godinama sam vrh. Bez njega se ne može zamisliti borba za naslov prvaka.

- Iz sezone u sezonu se ponavlja isto. Dakle, Župa dubrovačka i Croatia iz Gabrila imaju kvalitetne momčadi. Slaven ima dosta bodova, ali mislim kako nema kvalitetu poput dvije spomenute momčadi. Što se tiče kvalitete, pazite, ovo je četvrta liga, te je kvaliteta, tako, tako. Međutim, s obzirom koji smo rang, više sam nego zadovoljan odnosom svojih igrača prema treningu, obvezama. Kod mene se zna: red, rad i disciplina. Tko to ne prihvati, sam otpada. Mi smo u odnosu na prošlu sezonu izgubili 14 igrača, ali smo unatoč tome opet napravili pravu ekipu, koja je baš prava ekipa. Rezultat toga je rezultat koji je ostvarila na terenu. Nije slučajno na vrhu. I to da smo prava ekipa je ono što me najviše veseli – naglasio je trener Gusara.

Do kraja prvog dijela Gusar dočekuje Konavljanin, te u zadnjem kolu stiže na Grudu. Gost je Sokola. Oba sastava su donji dom.  

- Bodovi se ne upisuju unaprijed – jasan je Oršulić. Njegova momčad je pjevala i nakon utakmice u Metkoviću, pobjede u derbiju 9. kola, kojom je preuzela vrh. Na pobjedi je 'Žutima' čestitao i ONK Metković. 'Crveno bijeli' nisu skrivali tugu zbog gubitka derbija, te prvog mjesta, ali ponosni na učinjeno ove sezone. Već su ispisali povijest. Nikad bolji ulazak u sezonu nisu imali!
Gusar više od 3 pogotka po utakmici!
SEMAFOR 9. kolo
Nedjelja, 18. studenog, Potomje:
Grk – ŠD Smokvica 1:4, Žrnovo: Žrnovo – Croatia 0:3, Metković: ONK Metković – Gusar 0:2, Čilipi; Konavljanin – Orebić 1:0, Gruda: Sokol – Župa dubrovačka 0:2. Utakmica u Vela Luci između Hajduk 1932. i Slavena je odgođena.

POREDAK
1. Gusar 21 bod (28:8),
2. Croatia 21 bod (18:9), 3. ONK Metković 19 bodova (19:6), 4. Župa dubrovačka 18 bodova (23:10), 5. Slaven (utakmica manje) 18 bodova (19:9),6. Orebić 14 bodova (8:6), 7. SD Smokvica 10 bodova (18:18), 8. Konavljanin 10 bodova (9:20), 9. Grk 7 bodova (12:21), 10. Žrnovo 5 bodova (9:29), 11. Sokol 4 boda (7:24), 12. Hajduk 1932. (utakmica manje) 3 boda (9:19).

RASPORED 10. kolO
Nedjelja, 25. studenog, Smokvica
: ŠD Smokvica – Župa dubrovačka, Orebić: Orebić – Sokol, Komin: Gusar – Konavljanin, Gabrili: Croatia – ONK Metković, Gruda: Slaven – Žrnovo, Potomje: Grk  Hajduk 1932.

25. travanj 2024 11:44