Sport Nogomet

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

PROMJENA NA VRHU Gusar skinuo barjak u Metkoviću te ga odnio u Komin

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA
Promjena na vrhu. Gusar je dobio derbi u Metkoviću s 2:0, te barjak sa Štruvina odnio kući. ONK Metković je osam kola bio na vrhu, ali dva poraza u zadnja dva kola su koštala najugodnije iznenađenje prvenstva gubitka prvog mjesta. Ivan Medak je pogodio u 13. minuti za 1:0 vodstvo Gusara, koji je pobjedu potvrdio u sudačkoj nadoknadi. Darko Dodig je pogodio mrežu metkovskih 'crveno bijelih'....

Od pet utakmica ove nedjelje samo je jedna pripala domaćinu, a čak četiri gostima. Croatija je slavljem u Žrnovu susjed Gusaru na vrhu. Župa dubrovačka je nakon uspjeha kod Sokola na tri boda zaostatka za vodećim dvojcem. ŠD Smokvica i Konavljanin su stigli do učinka od 10 bodova. ŠD Smokvica je bila uspješna u Potomju, dok je Konavljanin slavio kod kuće protiv Orebića, koji je dugo bio s desetoricom nakon isključenja u 40. minuti vratara Zorana Primića. Utakmicu na Šupjaci odlučio je u 51. minuti Goran Šorgić.

ŠD Smokvica je protiv Grka dobila prvo poluvrijeme s 2:0 (Igor Čović u 15., te Antonio Pecotić u 37. minuti). Domaćin je početkom nastavka prepolovio zaostatak (Mario Ivanković u 47. minuti), ali vrlo brzo je ŠD Smokvica opet imala dva pogotka viška (Igor Čović u 52. minuti). U 71. minuti pobjedu gostiju potvrdi je Antonio Pecotić. I on je, kao i Igor Čović, utakmicu zaključio s dva pogotka.  

Na Gnjilama Župa dubrovačka je povela u 21. minuti preko Nemanje Mijodanića, a pobjedu je potvrdio prvi topnik lige, kapetan Velimir Kajba, koji je realizirao kazneni udarac u prvoj minuti sudačke nadoknade za konačnih 2:0. Sokol je u 90. minuti ostao s desetoricom. Ivo Trković je dobio drugi žuti.

Croatia je tri boda u Žrnovu izborila s tri pogotka u mreži domaćina: Ivan Kristović u 18., Damir Hodžić u 28., te Tomislav Marinović u 52. minuti.

SEMAFOR 9. kolo
Nedjelja, 18. studenog, Potomje
: Grk – ŠD Smokvica 1:4, Žrnovo: Žrnovo – Croatia 0:3, Metković: ONK Metković – Gusar 0:2, Čilipi; Konavljanin – Orebić 1:0, Gruda: Sokol – Župa dubrovačka 0:2. Utakmica u Vela Luci između Hajduk 1932. i Slavena je odgođena.

POREDAK
1. Gusar 21 bod (28:8), 2. Croatia 21 bod (18:9),
3. ONK Metković 19 bodova (19:6), 4. Župa dubrovačka 18 bodova (23:10), 5. Slaven (utakmica manje) 18 bodova (19:9), 6. Orebić 14 bodova (8:6), 7. SD Smokvica 10 bodova (18:18), 8. Konavljanin 10 bodova (9:20), 9. Grk 7 bodova (12:21), 10. Žrnovo 5 bodova (9:29), 11. Sokol 4 boda (7:24), 12. Hajduk 1932. (utakmica manje) 3 boda (9:19).
ONK stiže u Gabrile
Raspored 10. kola
Nedjelja, 25. studenog, Smokvica:
ŠD Smokvica – Župa dubrovačka, Orebić: Orebić – Sokol, Komin: Gusar – Konavljanin, Gabrili: Croatia – ONK Metković, Gruda: Slaven – Žrnovo, Potomje: Grk  Hajduk 1932.
 

Naslovnica Nogomet

Najčitanije

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!
Bio je to, ističe tata Željko, nekoć vratar Malonogometnog kluba Square, Ivov prvi dodir s loptom u njegovom deb...
IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

Najnovije

Zbog nužde riskiraju glavu

Zbog nužde riskiraju glavu
Svima je jasno da nužda ne bira, ali da je baš tako stislo da s automobilom nije mogao skrenuti na obližnje proš...
Zbog nužde riskiraju glavu

Otvoren granični prijelaz Gornji Brgat

Otvoren granični prijelaz Gornji Brgat
Otvoren je Stalni granični prijelaz za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Gornji Brgat. Za pr...
Otvoren granični prijelaz Gornji Brgat