StoryEditorOCM
NogometHRVATSKI NOGOMETNI KUP

PLOČE SLAVE, NE I DUBROVNIK, KOJI NEĆE VIDJETI DINAMO Jadran Luka Ploče piše povijest, izborio je osminu finala Kupa Hrvatske!

Piše Tonči Vlašić i Branko Kulidžan
26. rujna 2018. - 21:02
Jadran Luka Ploče se plasirao u osminu finala Kupa Hrvatske. I sam plasman u šesnaestinu finala je već bio najveći uspjeh pločanskog kluba. Momčad trenera Gorana Prolete nakon što je prošle sezone osvojila Županijski kup, na početku nove je dobila kod kuće s 1:0 Bjelovar te se plasirala među 32 najbolja sastava, a sad je s 3:1 pred 600 gledatelja nadigrala na Jadranovom RNK Split.

Mihovil Šutalo
je prvi pogodio mrežu splitskog sastava, i to u 14. minuti. Na 2:0 povisio je u 54. minuti Goran Barbir, a tri minute poslije nova radost domaćina. Opet Mihovil Šutalo, i to je mrežu splitskih 'Crvenih' naciljao izravno iz kornera. Jadran Luka Ploče je već u prvom poluvremenu pokazao daleko vie od splitskog sastava, koji je bio bez priike. Mihovil Šutalo je u prvih 45 minuta imao još jednu priliku za pogodak, a u prilici su bili još Martin Musulin i Marijan Šuto.... RNK Split je u 84. minuti uspio ublažiti poraz pogotkom Iva Antonia Kralja, ali ne i pokvariti radost navijača pločanskog sastava.

Pločani će u osmini finala biti gosti Vinograda iz Mladine, također trećeligaša, koji je kao gost slavio u Pleternici protiv Slavije, još jednog trećeligaša. Vinograda je bio uvjerljiv (4:0). U osmini finala, 31. listopada, igra se također jedna utakmice.

I dok se na Jadranovom slavi, razmišlja kako dalje, u Lapadu tuga. GOŠK Dubrovnik 1919. poražen je u Svetom Ivanu Zelini od četvrtoligaša Zeline s 2:0, te se nije plasirao u osminu finala. Zelina, a ne dubrovački sastav, ugostit će u idućem krugu zagrebački Dinamo, koji je u šesnaestini finala u Mravincima bio s 1:0 uspješniji od županijskog ligaša, Sloge. Pogotke za Zelinu protiv GOŠK Dubrovnika 1919. postigli su u 53. minuti Hrvoje Skupnjak i 90. minuti Juan Manuel Saez.
19. travanj 2024 22:49