StoryEditorOCM
NogometNOGOMET

SPLIT U PLOČAMA, BITKA ZA OSMINU FINALA HRVATSKOG KUPA Proleta odlučio: Batinović, Barbir...

Piše Branko Kulidžan/Tonči Vlašić
26. rujna 2018. - 14:20
Svi na Jadranovo, pomognite nam da ostvarimo novu kup pobjedu i još veći uspjeh. Zove svoje navijače Jadran Luka Ploče, koji je krajem kolovoza dobio 1:0 Bjelovar na svom terenu, te se plasirao po prvi put u povijesti kluba, koji iduće godine slavi 60. rođendan, u završnicu Kupa Hrvatske, među 32 najbolja, a sad priželjkuje novu pobjedu i još veći uspjeh. Opet je domaćin, te ako opet bude uspješan, ovaj put opet protiv trećeligaša, RNK Split, igrat će u osmini finala. Utakmica između Jadrana Luka Ploče i RNK Split počinje u Pločama u 15.30 sati. 

Trener domaćih Goran Proleta već zna sastav za ogled sa splitskim 'Crvenima'.

- Na vratima će biti Marijo Batinović, stoperi su Goran Barbir i Ivan Raič, lijevo će biti Teo Herceg, desno Martin Musulin, u vezi Stipe Nikolac, Dino Primorac i Marko Musulin, a naprijed Mihovil Šutalo, Nino Maleta i Marijan Šuto -  rekao je Proleta.

RNK Split je svoj najveći uspjeh u Kupu Hrvatske ostvario u sezoni 2014./15. kad je igrao finale protiv Dinama u Maksimiru i izgubio na penale sa 4:2. 
Pobjednik iz Ploča ide u Pleternicu ili Mladinu
Tko prođe u osminu finala, Jadran Luka Ploče ili RNK Split, bit će gost Slavije iz Pleternice ili Vinogradara. Slavija i Vinogradar svoj susret također igraju ove srijede, 26. rujna, i to u Pleternici s početkom u 15.30 sati. Slavija i Vinogradar su također trećeligaši, kao i Jadran Luka Ploče i RNK Split. Slavija igra u skupini Istok, Vinogradar iz Mladine u skupini Zapad, a Jadran Luka Ploče i RNK Split u skupini Jug.

25. travanj 2024 06:04