StoryEditorOCM
NogometNOGOMET

HRVATSKI KUP Kako bi bilo lijepo da dođe Dinamo!

26. rujna 2018. - 02:05
Pamte u Lapadu oglede s Lokomotivom u četvrtfinalu Kupa Hrvatske u sezoni 2011./12., činjenicu kako su nakon 180 minuta ogled bili prekratki tek za jedan pogodak, i to onaj kojeg je u prvoj utakmici u Dubrovniku postigao za zagrebačku momčad Andrej Kramarić, danas jedan od najboljih hrvatskih napadača. Sjećaju se kako su u Maksimiru, u uzvratu, imali nekoliko prilika za pogodak. Zatim, kad se priča o Kupu, pamte i dolazak te ogled u osmini finala u sezoni 2014./15. protiv europske Rijeke. Međutim, tu nisu imali priliku za nešto više (poraz 3:0).

GOŠK Dubrovnika 1919. je ove sezone u šesnaestini finala gost Zeline, četvrtoligaša, koji je u prvih šest kola nove sezone ostvario tri pobjede, dva remija i jedan poraz. S druge strane GOŠK Dubrovnik 1919. je u prvih pet kola ostvario pobjedu, dva remija i dva poraza. Milan Đuričić, 73 godišnji trener iz Osijeka, koji je početkom 80-ih vodio uspješno dubrovački nogometni klub u ondašnjoj Drugoj ligi bivše države, preuzeo je prije neki dan dubrovačku momčad. Prvi put je vodio u nedjelju protiv Neretvanca u Opuzenu u utakmici 5. kola Treće hrvatske lige – jug (0:0). Nije tada mogao računati na napadača Iva Caputa te Domagoja Torbarinu.

Caput će teško zaigrati i protiv Zeline, dok bi Torbarina mogao pomoći. Ostali su spremni. Motiva im ne nedostaje jer ako prođu u osmini finala igrat će kod kuće s pobjednikom Sloga Mravince - Dinamo Zagreb. Dakle, ili će Imati veliku priliku opet zaigrati u četvrtfinalu Kupa Hrvatske, ili će opet imati priliku igrati protiv sudionika Europske lige, uz to branitelja naslova Kupa i aktualnog prvaka.

Utakmica Zelina - GOŠK Dubrovnik 1919. igra se u Svetom Ivanu Zelini u srijedu, 26. rujna s početkom u 15.30 sati.
20. travanj 2024 01:06