StoryEditorOCM
NogometPLOČANSKI JADRAN SE PRVI PUT PLASIRAO U ZAVRŠNICU KUPA HRVATSKE

'PLAVI' BARJAK SAD SE DIŽE... Pločani dobili Bjelovar te ostvarili povijesni uspjeh!

29. kolovoza 2018. - 21:14

Ti si biser što ne gubi sjaj, kad mali sam te voli, volim te i sad, Jadrane, moj lipi Jadrane, plavi barjak sada diže, zlatni slovi lipo piše, ti si biser što ne gubi sjaj… - pjevalo se na Jadranovom himna pločanskog kluba, koji je pobjedom protiv Bjelovara ostvario najveći uspjeh u Hrvatskom kupu. Prvi put će zaigrati u šesnaestini finala, samoj završnici.

- Nije bilo lako igrati povijesnu utakmicu. Bio je to teret, koji je sputavao naše mlade igrače. Ali, bez obzira što nismo odigrali utakmicu za pamćenje, što nismo bili kao u Imotskom prije četiri dana kada smo slavili sa 6:1, zasluženo smo prošli dalje te ispisali povijest – istaknuo je Goran Proleta, trener pločanskih 'plavih'.

- Ulog je bio prevelik. Možda je to razlog što utakmica nije bila lijepa, ali je bila borbena. Toliko želje s jedne i druge strane. Obje momčadi su žarko željele izboriti prolaz dalje, doći u priliku igrati u idućem kolu s nekom od naših najboljih momčadi. Autogol je na kraju odlučio. Sreća je bila na našoj strani, ali, kako se kaže, sreća prati hrabre, a mi smo bili hrabriji u ovoj utakmici. Potvrđuje to daleko veći broj prilika za pogodak. Možda je imperativ, veliki ulog, bio razlog što završni udarac nije bio dobar. Međutim, cilj smo ostvarili. Čestitke svima – dodao je Proleta.

Pobjednik je odlučen u 40. minuti. Pogriješili su Stefan Lebović, vratar Bjelovara te Vinicius Muniz Ribero, točnije, Nino Maleta je nagrađen za trud. Uspio je između njih gurnuti loptu prema golu gostiju na koju je nespretno natrčao Patrik Šantalab, te je poslao u nebranjeni gol.

- Kad sam je uspio gurnuti loptu prema golu, u tom dvoboju sam se okrenuo te nisam vidio trenutak kad je lopta završila u golu. Prvo što sam vidio bilo je oduševljenje suigrača, navijača… Nije bilo lako. Imao je i Bjelovar neke prilike, ali mi smo ih imali više. Uspjeli smo proći i sad imamo priliku ugostiti, nadam se, nekog od naših prvoligaša. Kup je takvo natjecanje. Iznenađenja su moguća. Možda uspijemo napraviti još koji korak naprijed – istaknuo je Maleta.

Povijesna pobjeda!
Jadran Luka Ploče – Bjelovar 1:0
PLOČE
Igralište Jadranovo. Gledatelja 400. Sudac: Jakov Titlić (Hrvace).
Strijelac: 1:0 Šantalab (40/autogol)
JADRAN LUKA PLOČE: Batinović, Barbir, Raič, Primorac, Šuto (od 85. Kalfić), Marko Musulin, Herceg, Martin Musulin, Maleta (od 90+4 Pijević), Nikolac (od 75. Šunjić), Šutalo.
BJELOVAR: Lebović, Jedvaj, Olić, Muniz, Rajić (od 70. Nreca), Ostrman (od 58. Atlija), Bošnjak (od 66. Barešić), Kuprešak, Šantalab, Trupac, Tominac.

23. travanj 2024 17:44