StoryEditorOCM
NogometPRETKOLO HRVATSKOG NOGOMETNOG KUPA: JADRAN LUKA PLOČE - BJELOVAR (16 SATI)

VRIJE NA UŠĆU NERETVE, TREĆA SREĆA ZA 'PLAVE' Proleta zna startnih jedanaest!

Piše Branko Kulidžan i Tonči Vlašić
29. kolovoza 2018. - 12:08

Posljednjih dana u Pločama, malom lučkom gradu na ušću Neretve, vrije kao u košnici, na svakom mjestu u gradu samo se priča o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu -  nogometu - jer danas od 16 sati nogometaši Jadrana Luka Ploče igraju svoju povijesnu utakmicu - pretkolo Hrvatskog kupa protiv momčadi Bjelovara gdje bi pobjedom ušli među 32 najbolje momčadi.

Dok trener Goran Proleta sa svojim pomoćnikom Stipicom Zmijarevićem odrađuje posljednje taktičke zamisli, tehnički dio Kluba odrađuje svoje poslove oko i na samom igralištu kako bi sve bilo u najboljem redu. Šta očekuje od današnjeg po mnogo čemu važnog susreta pitali smo legendarnog  nekada Jadranova vratara Tomislava Dabića.

- Isti su rang natjecanja, kao i mi. Solidna su momčad, međutim, danas nemaju izgleda za prolaz. Bit će dva pogotka razlike za Jadran LP - priželjkuje Dabić.

Istog ili sličnog mišljenja su i drugi u redovima 'plavih'. Goran Barbir, jedan od najstarijih u plavoj momčadi, kaže kako će sve pokazati na terenu.

- Dišemo svi k'o jedan - naglasio je Barbir. 

Pomoćni trener Stipica Zmijarević dodat će da su proučili igru Bjelovara, koji ima dobru momčad.

Respektiramo suparnika. Dugo smo se pripremali za ovu utakmicu. Nadam se prolazu u šestnaestinu finala Hrvatskog kupu - istaknuo je Zmijarević.

Do Marijana Šute, koji je posljednjih dana punio novinske stupce zbog četiri postignuta pogotka u prvenstvenoj utakmici protiv Imotskog (6:1), nismo uspjeli doći. Negdje samozatajno sprema novi "potres" za Bjelovar.

Za kraj uvijek spreman i srdačan za sedmu silu Goran Proleta, strateg Pločana, nije krio sastav za ovu vrlo važnu utakmicu, te je u naš notes izdiktirao početnih jedanest. Nije mogao računati samo na još uvijek povrijeđenog Aljoše Krstičevića. 

- Utakmicu s Bjelovarom počet će: Marijo Batinović, Goran Barbir, Ivan Rajić, Dino Primorac, Marijan Šuto, Teo Herceg, Martin Musulin, Marko Musulin, Nino Maleta, Stipe Nikolac i Mihovil Šutalo - otkrio je Proleta (bk).

Prvi put domaćini!
Pločane je osvajanje Županijskog kupa prošle sezone, pobjeda u finalu protiv Župe dubrovačke u Čibači (na slikama), doveo u priliku da u novoj ostvare povijesni uspjeh kluba. Naime, nikad Jadran Luka Ploče nije prošao pretkolo, te zaigrao u završnici Hrvatskog kupa, među 32 najbolja.

Prije 18 godina su u pretkolu poraženi od Orijenta na Krimeji sa 4:3, a godinu poslije, dvije sezone u nizu su osvajali Županijski kup, put ih je vodio u Čakovac na ogled sa Slogom, međutim, odustali su od natjecanja.

Ovaj put im je suparnik u pretkolu Bjelovar, također trećeligaš. Razlika je u tome što je po prvi put Jadran Luka Ploče u ulozi domaćina (tv).

20. travanj 2024 00:08