StoryEditorOCM
NogometNOGOMET

TURSKA Aganović pogodio za pet!

25. kolovoza 2018. - 23:04

Altay je sa čak 5:0 dobio u gostima Istanbulspor, a posljednji peti pogodak za klub koji je prošle sezone igrao u trećem razredu te osvajanjem drugog mjesta izborio drugoligaški status, u trećoj minuti sudačke nadoknade, postigao je Adnan Aganović. Dubrovčaninu je to prvi prvenstveni pogodak u dresu kluba koji u riznici trofeja ima dva naslova pobjednika Kupa Turske, dva puta je bio doprvak, a 60-ih, 70-ih i 80-ih igrao je u europskim kupovima. Altay je novu sezonu počeo 1:0 pobjedom kod kuće protiv Umraniyespora, a u 2. kolu je odigrao u gostima 1:1 protiv Afjet Afyonspora.

Aganović i ekipa su sa 7 bodova u samom vrhu prvenstvene tablice. U drugom razredu turskog nogometa nastupa ukupno 18 klubova. Prva dva mjesta vode izravno u viši rang, tursku Super ligu, a plasirani od trećeg do šestog mjesta razigravaju za još jedno mjesto koje vodi u društvo najboljih.

- Bez obzira što je klub tek izborio plasman u drugi rang, ambicije su pokušat izboriti kvalifikacije za viši rang – istaknuo je 30-godišnji veznjak Aganović nakon što je potpisao za klub iz Izmira. 

Prošle sezone Aganović je igrao više nego zapaženo u Grčkoj, i to za AEL Larissu s kojom je ostvario najvažnije – izborio prvoligaški ostanak, dok je u Kupu Grčke bio nadomak senzacije. Prvak AEK je tek u sudačkoj nadoknadi uzvratne utakmice polufinala kod kuće postigao pogodak te zaustavio AEL.

23. travanj 2024 18:33