StoryEditorOCM
NogometNOGOMET

TREĆA HRVATSKA LIGA - JUG Lapad ostao praznih ruku, Pločani projurili kroz Imotski!

Piše Tonči Vlašić/Branko Kulidžan
25. kolovoza 2018. - 22:41

Odlična akcija u tri poteza, te dva sjajna udarca iz daljine ostavila su GOŠK Dubrovnik 1919. praznih ruku kod kuće na startu nove sezone. Primorac iz Biograda na moru slavio je u Lapadu s 3:2 u utakmici koja je bila bogata prilikama s jedne i druge strane. Ne bi bilo nezasluženo da je na kraju tri boda uzeo domaćin.

Prva minuta – sporna situacija u kaznenom prostoru gostiju. Je li Baldo Cicijelj zaustavljen prekršajem? Domaći su pogledavali prema sucu Mariu Soldiću. Na kraju poluvremena, koji je pripao gostima s 2:1, trener GOŠK Dubrovnika 1919. Josip Papić je jedini prigovor imao upravo zbog te prve situacije. Što bi bilo da je GOŠK Dubrovnik 1919. poveo s 1:0?

Gosti su iskoristili prvu svoju priliku. U tri poteza su izigrali obranu domaćih, Šime Marković je pronašao na prvoj stativi Nikolu Marića, koji udarcem glavom vara kapetana domaćih Dalibora Kristića. Domaćin je izjednačio pogotkom Balda Cicijelja. Ivo Caput je propustio loptu, prevario na taj način obranu gostiju, a Cicijelj je dobio situaciju jedan na jedan s vratarom Primorca iz Biograda Antom Topićem.

U istoj minuti nova velika prilika domaćina u kojoj je zadnji pokušao Šime Horvat, ali njegov udarac glavom nije išao u okvir gola. GOŠK Dubrovnik 1919. je, kao i na početku utakmice, bio opasniji, ali opet u jeku njihovih napada pogađaju gosti. Drugi put su gosti pokušali iz daljine. Ivica Zelić je sa više od 25 metara naciljao lijevi donji kut gola domaćih za novo vodstvo sastava iz Biograda na moru.

GOŠK Dubrovnik 1919. je izjednačio u prvoj akciji u nastavku. Baldo Cicijelj je bio asistent, a Ivo Caput pogodio. Pet minuta poslije Ante Tomić izlazi kao pobjednik. Tukao je Cicijelj. Vratar Primorca iz Biograda na moru zaustavio je u 60. minuti i dobar pokušaj Caputa. Imao je domaćin i priliku u 61. minuti, ali kako se bližio kraj utakmice gosti su krenuli prema naprijed. Jedna, druga, treća prilika… Potom je sjajno potegnuo iz daljine kapetan Marko Colić. Domaći su pokušavali izjednačiti, zaigrali na sve ili ništa u sudačkoj nadoknadi. Nisu uspjeli te se u svlačionici gostiju pjevalo nakon što je Soldić označio kraj utakmice.

DRUGI TERENI

Kapa do poda za Jadran Luka Ploče. Sa čak 6:1 bila je momčad trenera Gorana Prolete bolja u Imotskom od istoimenog domaćina. Marijan Šuto, bivši igrač Croatije, koji je igrao u Singapuru i Njemačkoj, a koji je ovo ljeto stigao u Ploče, junak je pobjede prošle sezone najuspješnijeg kluba Dubrovačo-neretvanske županije. Šuto je čak četiri puta pogodio mrežu domaćina. U 5., 36., 71. i 74. minuti. Preostala dva pogotka potpisali su Marko Musulin, koji je bio u 55. minuti strijelac za 3:1, te Mihovil Šutalo, koji je u 83. minuti postavio konačan rezultat. Domaćin je u 11. minuti izjednačio na 1:1 pogotkom Juana Manuela Varea.

Pločani u srijedu igraju kod kuće pretkolo Hrvatskog kupa protiv Bjelovara. Pobjedom bi se plasirali u šesnaestinu finala, a to bi im bio najveći uspjeh!

BŠK Zmaj je poražen u Sinju, a Neretva je odigrala kod kuće bez pogodaka protiv Kamena.

POGLEDAJTE SEMAFOR
1. kolo, subota, 25. kolovoza, Dubrovnik: GOŠK Dubrovnik 1919. – Primorac (BNM) 2:3, Split: RNK Split – Croatia 2:1, Imotski: Imotski – Jadran Luka Ploče 1:6, Sinj: Junak – BŠK Zmaj 4:0, Metković: Neretva – Kamen 0:0, Unešić: Zagora – Urania 1:0, nedjelja, 26. kolovoza, Opuzen: Neretvanac – Hrvace, Stobreč: Primorac 1929. Stobreč – Uskok.

2. kolo, subota, 1. rujna, Biograd na moru: Primorac (BNM) – Urania, Klis: Uskok – Zagora, Ivanbegovina: Kamen – Primorac 1919. Stobreč, Hrvace: Hrvace – Neretva, Ploče: Jadran Luka Ploče – Junak, Dubrovnik: GOŠK Dubrovnik 1919. – RNK Split, nedjelja, 2. rujna, Blato: BŠK Zmaj – Neretvanac, Zmijavci: Croatia – Imotski.
 

24. travanj 2024 10:09