StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK NA SVJETSKOM NOGOMETNOM PRVENSTVU U RUSIJI

ZLATKO DALIĆ I LUKA MODRIĆ NAJAVILI FINALE PROTIV FRANCUZA 'Spremni smo do kraja ponosno predstavljati Hrvatsku!'

Piše PSD.
14. srpnja 2018. - 16:38

MOSKVA Tekst i slike: Tonči Vlašić 
 
Novo ruho u dvorani za konferencije za novinare na Lužnjikiju. Sve u znaku finala! Hrvatska je prva zauzela dvoranu. Točno u podne stigli su u pratnji glasnogovornika Tomislava Packa – izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić.

Hoće li Modrić ove godine prekinuti dominaciju Messija i Ronalda te osvojiti Zlatnu loptu?

- Nisam opterećen time. Ako Bog da pa da osvojimo Svjetsko prvenstvo, a što će poslije biti vidjet ćemo. Pojedinačne nagrade mi nisu prioritet – ponovio je i ovaj put Modrić. Nahvalio potom izbornika Zlatka Dalića, a na kraju naglasio:

- Najviše nam se sviđa njegova iskrenost i pristup prema svakom igraču. Jako smo sretni što je tu. Pokazao je vrijednost kao trener, a što je najvažnije, i kao osoba.

Kapetan je podvukao kako je prošao puno toga u karijeri, kako je najvažnije da se nikad ne predaš, i da se boriš za svoje snove.

- To me je uvijek tjeralo naprijed – rekao je Modrić.

Upitan je i što će reći suigračima kad se okupe na travnjaku prije početka utakmice.

- Ne smišljam govore, kažem što mislim i osjećam u tom trenutku. Vidjet ćemo što će mi doći sutra. Stvarno ne razmišljam o tome što ću reći u tom krugu koji je naš običaj već dugo. Bit će emotivno, ali moramo pokušati ostaviti emocije po strani i fokusirati se na utakmicu. Ma i da znam što ću reći, ne bih rekao.

Dogodilo se da su i Englezi 'popustili'. Naši govore na hrvatskom, te smo dočekali da novinar engleskog BBC-a pita na hrvatskom. Napisao je kako se čita, te pročitao, a njegovo pitanje je glasilo hoće li se u Hrvatskoj dogoditi potres ukoliko Modrić i ekipa osvoje naslov.

- Vidimo samo djelić onoga što je u Hrvatskoj, ali zaista smo preponosni i presretni kad vidimo koliko su sretni u Domovini pored svih teškoća. Naš narod zaboravio je na sve probleme, nedaće i ovih 25 dana živi ponovno ponosno i sretno. Bez obzira dobijemo li ili izgubimo, bit će taj veliki seizmički poremećaj u Hrvatskoj. I baš ti naši navijači su jedan od naših velikih motiva. Ako Bog da, bit će četiri milijuna ljudi na ulicama sutra i nadmašit ćemo Argentinu i Brazil po slavlju i to je ono što nas čini velikima i ponosnima – rekao je naš izbornik, a potom o činjenici da je pet igrača jučer preskočilo trening i o tome da je Francuska imala dan više odmora od naših. Ima li snage Hrvatska za finale?

- Stvar koja me veseli je da će svi reći ako nisu spremni sto posto. Takav odnos imamo u reprezentaciji. Nismo inzistirali na treningu jer nemamo što više trenirati. Više nam je potreban odmor. Imamo sitnih problema, ali nadam se da će se oni danas riješiti te da će svi biti spremni za finale. Ako ne budu tako, imamo mi dobre igrače na klupi zbog čega nisam uopće zabrinut.

Povijest kaže kako Hrvatska nikad nije pobijedila Francusku. Tri remija i dva poraza u pet dosadašnjih ogleda.

- Ne polažem puno na statistiku, sutra je finale. Mi ćemo uživati u nogometu, pa neka pobijedi tko je bolji. U finalu idemo u fight, bacit ćemo se na glavu, pa što bude. Ako osvojimo trofej nitko neće biti ponosniji, ako ne, čestitat ćemo suparniku i ići dalje. To je sport.

Ponovio je još jednom kako nema nikakvog pritiska, kako će reći igračima da uživaju, da ne budu u grču te stisnuti.

- Ovo je najveći trenutak u životima svih nas. Spremni smo dostojanstveno podnijeti i poraz ako do njega dođe. Ali spremni smo do kraja ponosno predstavljati Hrvatsku. Nitko sretniji od nas da jedna mala Hrvatska bude prvak svijeta. Došli smo uživati u ovom finalu i dat i svoj maksimum. Ovo je vrijeme koje smo zaslužili. Nema većeg trenutka u karijeri od sutrašnjeg dana za sve nas te bez obzira kako završi bit ćemo sretni i ponosni – zaključio je Dalić.

25. travanj 2024 19:20