Sport Nogomet

DUBROVAČKI VJESNIK NA SVJETSKOM NOGOMETNOM PRVENSTVU U RUSIJI

'VATRENI' 11. SRPNJA PIŠU POVIJEST Pjesma na Crvenom trgu, 'grmi' hrvatski jug, Konavljani, Primorci, Dubrovčani, Župljani...: 'Hrvatska, Hrvatska!'

DUBROVAČKI VJESNIK NA SVJETSKOM NOGOMETNOM PRVENSTVU U RUSIJI

MOSKVA Tekst i slike: Tonči Vlašić

Prije točno 20 godina, 11. srpnja 1998., Hrvatska je osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu, a sad ima priliku na taj isti dan ostvariti još veći uspjeh, plasirati se u finale Svjetskog prvenstva.

Luka Modrić, Ivan Rakitić, Marijo Mandžukić, Danijel Subašić, Dejan Lovren i ekipa ima priliku ispisati povijest. Nisu Englezi suparnik koji se ne može proći. Nisu apsolutni favoriti, a i da jesu, opet bi vjerovali u naše.

Zadnja dva dana nagađamo, gledajući treninge, tko će igrati, kojih jedanaest će istrčati na travnjak Olimpijskog stadiona u Moskvi? Vrsaljko neće moći, pa Šime Vrsaljko trenira i igrat će. Ante Rebić nije bio upitan, ali ga nije bilo na posljednjem treningu. Problem s vratom. Hoće li moći, a hoće li moći Subašić? Može. Sve je u redu. Zlatko Dalić je po tom pitanju samo jedno dao do znanja: igrat će oni koji mogu. Nama trebaju sto posto spremni.

Imat će Dalićevi izabranici glasnu podršku s tribina. Oko 10.000 hrvatskih navijača trebalo bi biti na tribinama Lužnjikija. Među njima navijači iz Konavala, Dubrovačkog primorja, iz Župe dubrovačke, iz Dubrovnika, s Pelješca, Korčule, Doline Neretve… Neki su od ranog jutra na Crvenom trgu s kojeg će večeras krenuti prema stadionu. Hrvatska i Engleska kreću u boj od 20 sati po hrvatskom vremenu.

Hrvatska je prije četiri godine otvorila Svjetsko prvenstvo u Brazilu protiv Brazila, a sad ta ista generacija, koja u svojim klubovima, a to su najveći svjetski klubovi, igra glavne uloge, ima priliku zatvoriti Svjetsko prvenstvu u Rusiji utakmicom s Francuskom.

Hrvatska u finalu Svjetskog prvenstva! Kako to lijepo zvuči! Sretno 'Vatreni'!

Naslovnica Nogomet

Najčitanije

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!
Bio je to, ističe tata Željko, nekoć vratar Malonogometnog kluba Square, Ivov prvi dodir s loptom u njegovom deb...
IVO ČENGIĆ Messi iz Trstenog!

Najnovije

I Norvežani nas hvale 

I Norvežani nas hvale 
Najnovije izdanje norveških novina i portala VG Putovanja prenose tekst New York Timesa s temom Dubrovnika, uz s...
I Norvežani nas hvale