StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK NA SVJETSKOM NOGOMETNOM PRVENSTVU U RUSIJI

DARIJO SRNA POSLAO PORUKU 'Ne dajte da se probudimo, pustite nas da još malo sanjamo zajedno, ovaj put do kraja!'

Piše PSD.
10. srpnja 2018. - 22:38

MOSKVA Tekst i slike: Tonči Vlašić

Brojni su engleski novinari u press centru Olimpijskog stadiona u Moskvi. Došli su na konferenciju za novinare svoje reprezentacije. Naši će pred mikrofone 90 minuta poslije Engleza, a pola sata nakon što počnu druženje s novinarima, počet će u 19.30 sati po hrvatskom vremenu trening. Istrčat će na travnjak gdje će sutra od 20 sati po hrvatskom vremenu igrati za finale protiv Engleske.

Kako stvari stoje, Vrsaljko zbog ozljede (ipak) neće moći igrati, a pitanje je hoće li se oporaviti i za posljednju utakmicu naših na SP-u u Rusiji. Ispred Subašića bi tako trebali biti Vida, Lovren, Ćorluka te, dilema je, Strinić ili Pivarić. Zatim preostalih šest bi trebali biti: Brozović, Rebić, Modrić, Rakitić, Perišić i Mandžukić.

Engleski novinari non stop ističu umor hrvatskih igrača, te kako njihova reprezentacije ne bi trebala imati problema izboriti finale, drugi put u povijesti, koje čeka od 1966. godine, dakle, 52 godine. U svojim natpisima su već otpisali naše., a zabilježili su i kako je podršku 'Vatrenima' uputio i dojučerašnji kapetan, Darijo Srna, rekorder po broju nastupa za Hrvatsku (134).

'Sutra je za povijest i za beskonačnost! Hvala vam što živite sve naše zajedničke snove i što sve one godine nisu bile uzalud! Hvala vam što sam i sada tamo s vama, svaki korak, svaki korner, svaki faul, svaki aut i svaki penal! Hvala vam što ste zauvijek moje srce i duša, moja braća, i više od toga! Hvala vam jer znam da i ovaj put sve ovo radite i za sebe i za sve nas! Ne dajte da se probudimo, pustite nas da još malo sanjamo zajedno, ovaj put do kraja! Svim svojim srcem uz vas!!! Jednom Vatreni - uvijek Vatreni' – napisao je Metkovac.

U press centru nije više onakva gužva kakva je bila za vrijeme natjecanja po skupinama. Očekivano, većina reprezentacija je napustila Rusiju, s njima i većina novinara iz tih država. Zatim, francuski i belgijski novinari su u Sankt Petersburgu, gdje se igra prvo polufinale. Čiji će se uputiti za Moskvu? Francuska i Belgija igraju večeras od 20 sati po hrvatskom vremenu. Dan poslije doznat ćemo tko napušta Moskvu, engleski ili hrvatski novinari, budući se utakmica za treće mjesto igra u Sankt Petersburgu u subotu, 14. srpnja. Finale je na Lužnjikiju u nedjelju, 15. srpnja.

Nije gužva ni na moskovskim ulicama. Većina navijača je napustila Rusiju te je sad lakše naći smještaj u glavnom gradu Rusije. Cijene su niže nego kad su se Rusijom kretale tisuće navijača svake od trideset i jedne reprezentacije koje su stigle na Svjetsko prvenstvo. Tako se u neposrednoj blizini Lužnjikija može naći smještaj u hotelu za 750 kuna, i to u hotelu s kojega puca pogled na stadion, a čiji su krov 'okupirale' televizijske kuće. Napravili studija. Tu dovode goste te najavljuju utakmice, rade analizu.

Sve se glanca oko samog stadiona. Pune se police trgovina. Navijači nemaju danas pristup stadionu. Vrata Olimpijskog parka se otvaraju na dan utakmice. Englezi kažu kako će na Lužnjikiju biti čak 10.000 njihovih navijača, a što je tri puta više nego ih je bilo na prethodnim utakmicama njihove reprezentacije. Kako stvari stoje i 'Vatreni' će imati brojnu podršku. Također se spominje dolazak 10.000 navijača. 

19. travanj 2024 10:45