StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK NA SVJETSKOM NOGOMETNOM PRVENSTVU U RUSIJI

TEŠKO, ALI SLATKO, 'VATRENI' U POLUFINALU Bijelo-crvena, polja Hrvatska, na dresu sjete me da ja volim te!!!<br />  

Piše PSD.
8. srpnja 2018. - 15:03

SOCHI Tekst i slike: Tonči Vlašić

Nije bilo lako, ali je slatko. Bila je to teška i iscrpljujuća bitka na travnjaku olimpijskog stadiona, ali Hrvatska opet slavi. Opet smo ponosni na 'Vatrene'. Ostali su u igri za naslov svjetskog prvaka. U četvrtfinalu su dobili domaćina, Rusiju, te će u polufinalu igrati protiv Engleske. Hrvatska seli u Moskvu sa željom da tu ostane do kraja.

Polufinale se igra u srijedu, 11. srpnja. Nogometni svijet će dan prije doznati prvog finalistu Svjetskog nogometog prvenstva kad se u Sankt Petersburgu sastaju Francuska i Belgija. Finale je u Moskvi 15. srpnja.

Hrvatska je nakon 20 godina opet među četiri najbolja. Na kraju Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. bila je treća. Hoće li ovaj put ostvariti bolji plasman? Odgovor ćemo dobiti za četiri dana. Vjerujemo da može!

Pobjedu su 'Vatreni' izborili na penale, koji su opet priča za sebe. Danijel Subašić - bravo! Kakva erupcija oduševljenja na kraju kad je u petoj seriji, kao i protiv Danske, pogodio Ivan Rakitić. Pamtit ćemo i prekrasan osjećaj kad je Andrej Kramarić izjednačio na 1:1, i to samo osam minuta nakon što su Rusi poveli u 31. minuti. Zatim kad je Domagoj Vida u 101. minuti pogodio za 2:1. Utihnuli su tada domaći, a čuli se samo naši navijači. S razglasa olimpijskog stadiona se u tom trenutku začulo: 'Igrajte za nju, našu voljenu, nek jače kuca to, srce vatreno!'. Rusija je izjednačila u 115. minuti te su na kraju ipak odlučivali penali.

25. travanj 2024 16:24