StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK NA SVJETSKOM NOGOMETNOM PRVENSTVU U RUSIJI

U NIZHNY NOVGORODU KAO NA STRADUNU, I HRVATSKI JUG UZ 'VATRENE' U RUSIJI Dalić poručio: 'Sve ćemo učiniti da hrvatski narod bude ponosan i da uživa u nogometu i našoj reprezentaciji!' 

Piše PSD.
1. srpnja 2018. - 21:28

NIZHNY NOVGOROD Tekst i slike: Tonči Vlašić

Sve ukazuje kako će Hrvatska imati večeras veću podršku s tribina prekrasne Arene Nizhny Novgorod od Danske. Ogled osmine finala počinje u 20 sati po hrvatskom vremenu, a od ranih jutarnjih sati u centru grada, koji je prije deset dana već bio domaćin Hrvatskoj, i to u utakmici u skupini protiv Argentine, pjesma i povici hrvatskih navijača. Očekivano, među njima i navijači s hrvatskog juga, iz Konavala, Župe dubrovačke, grada Dubrovnika, Dubrovačkog primorja….

Neki od njih su već danima u Rusiji. Gledali su i prethodne utakmice. Neki će prvi put bodriti Hrvatsku s tribina na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Svi oni već planiraju kako će do Sochija. Uvjereni kako će Hrvatska izboriti četvrtfinale. Ima i onih koji planiraju kako na polufinale i finale u Moskvu.

Optimizam vlada i u redovima hrvatske nogometne reprezentacije. Moglo se to iščitati iz izjava našeg kapetana Luke Modrića i izbornika Zlatka Dalića na sinoćnjoj konferenciji za novinare. Poštuju Dance, koji već 18 utakmica u nizu ne znaju za poraz, a ove godine su primili samo jedan pogodak, i to iz kaznenog udarca u remiju protiv Australije u skupini SP-a.

- Njihova statistika pokazuje koliko su čvrsti, posebice u obrambenom dijelu. Morat ćemo biti na visokom nivou. Imamo veliki respekt prema njima, ali i veliko samopouzdanje – rekao je naš kapetan. Hrvatska će u boj za četvrtfinale SP-a krenuti u formaciji 4-1-4-1. Subašić će biti na vratima, zatim otraga Vrsaljko, Lovren, Vida i Strinić, zadnji vezni će biti Brozović, ispred njega Rebić, Modrić, Rakitić i Perišić te sasvim naprijed Mandžukić.

- Sve ćemo učiniti da hrvatski narod bude ponosan i da uživa u nogometu i našoj reprezentaciji – poručio je Dalić.

23. travanj 2024 09:13