StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK NA SVJETSKOM NOGOMETNOM PRVENSTVU U RUSIJI

MOĆNI SU 'VATRENI' Dobili Island te za četvrtfinale igraju protiv Danske, a islandski izbornik ističe: 'Ne bih se začudio ako Hrvatska ode do kraja!'

Piše PSD.
27. lipnja 2018. - 01:15

ROSTOV NA DONU Tonči Vlašić

Čestitam Hrvatskoj na pobjedi. Način na koji su oni igrali je impresivan. S tom kvalitetom, koju posjeduju, ne bih se začudio da odu do kraja – rekao je Heimir Hallgrimsson. Tek nakon toga je izbornik Islanda odgovorio na prvo pitanje na konferenciji za novinare. Islandske novinare je najviše zanimalo hoće li ostati na klupi te i dalje voditi svoju reprezentaciju.

Prije nego je Hallgrimsson ishvalio Hrvatsku, poželio joj sreću u nastavku prvenstva, pred novinarima je bio naš reprezentativac Milan Badelj, a njega je ruski novinar upitao s kakvim dojmovima odlaze iz Rostova te s Arene Rostov. 

- Dojmovi su sjajni nakon svake pobjede, one dižu atmosferu u momčadi, dižu dojam i mjesta u kojem ste igrali, i stadiona na kojem ste ostvarili pobjedu. Gdje god smo pobjeđivali odlazili smo iz tih mjesta i s tih stadiona s dobrim dojmovima – rekao je Badelj, koji je izabran za igrača utakmice. Postigao je pogodak za vodstvo 1:0, a na kraju asistirao Ivanu Perišiću za pobjednički pogodak u 90. minuti. Hrvatska je u Rostovu na Donu pobijedila Island s 2:1. Istim rezultatom je Argentina dobila Nigeriju te zauzela drugo mjesto u skupini. Island je, nakon što je Argentina povela protiv Nigerije s 1:0, u Rostovu na Donu je bilo u tom trenutku 1:1, jurio drugi pogodak, koji bi njega vodio do drugog mjesta u skupini i drugog kruga. Nije ga dočekao, već je primio drugi pogodak. Hrvatska je nastup u skupini zaključila sa stopostotnim učinkom. Nikad tako uspješna.
 
Ne razmišlja Badelj, priznao je, sad o Dancima, ali je idući suparnik naših namučio Francusku te neće biti lako u osmini finala. 

- Vjerujem u našu formu, te da ćemo pokazati svu raskoš - rekao je Badelj. Razvukao je osmijeh nakon što su novinari istaknuli činjenicu da je Hrvatska dočekala Island sa čak devetoricom novih igrača u odnosu na utakmicu protiv Argentine, ali je i takva pobijedila. Potom je isti novinar podvukao kako Hrvatska ima dosta kvalitetnih igrača. 
 
- Drago mi je da ste postavili pitanje i na njega dali odgovor. Ponosni smo na to. Izuzetno je bitno imati širinu kada igraš svako tri, četiri dana - istaknuo je Badelj. Pred mikrofonima je bio i hrvatski izbornik. 

- Došli smo po tri boda, to smo ostvarili - rekao je Zlatko Dalić. Je li mu smeta što je Hrvatska primila prvi pogodak na SP-u?

- Smeta me - priznao je naš izbornik. Potom podvukao činjenice: Hrvatska je u skupini ostvarila sve tri pobjede, osvojila svih devet bodova uz pogodak razliku 7:1.

Može li Hrvatska otići do kraja?

- Što je bilo iza nas, moramo zaboraviti. Okrećemo se osmini finala i utakmici protiv Danske. Vjerujemo u sebe, poštujemo druge, respektiramo ih, ali ne priznajemo da su bolji od nas. Ako nećemo tako razmišljati, teško ćemo što napraviti.

Ponosan je izbornik što je Hrvatska na SP-u u skupini igrala s 21 igračem te da je svatko od njih bio dio uspjeha.

- Sami smo sebe doveli u situaciju da to možemo napraviti - naglasio je. Okreće se Danskoj protiv koje Hrvatska igra u Nizhny Novgorodu u nedjelju, 1. srpnja. Pobjeda vodi u četvrtfinale, a tada će suparnik biti pobjednik utakmice Španjolska - Rusija.

- Razmišljamo samo o prvoj idućoj utakmici - zaključio je Dalić. 

25. travanj 2024 02:23