StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK NA SVJETSKOM NOGOMETNOM PRVENSTVU U RUSIJI

'ZAGRIJAVANJE' U ROSTOVU NA DONU More 'kockica', a među njima Kristian Alan, Vlaho i Vlatko. I oni će bodriti 'Vatrene' protiv Islanda!

Piše PSD.
26. lipnja 2018. - 18:00

ROSTOV NA DONU Tekst i slika: Tonči Vlašić

Gužva pred ulazom u Fan zonu u Rostovu na Donu. Navijači će prvo na velikom ekranu gledati rasplet u skupini 'D' (Francuska – Danska, Australija – Peru), a potom će se uputiti na drugu stranu rijeke, preko mosta. Tamo je nogometni stadion, Rostov Arena, novo zdanje vrijedno 268 milijuna eura.

Na njemu će večeras igrati Hrvatska i Island utakmicu zadnjeg kola natjecanja u 'D' skupini Svjetskog nogometnog prvenstva. Hrvatska je već u drugom krugu, pitanje je hoće li biti prva ili druga, a Island se nada prolasku u drugi krug, kako će s 'Vatrenima' u osminu finala. Međutim, ne ovisi samo o sebi. Osim što za to mora dobiti Hrvatsku, treba dočekati poraz Nigerije od Argentine, a opet ako Argentina dobije Nigeriju - da to ne bude uvjerljivo, tj. da Messi i ekipa ne budu imali bolju pogodak razliku od njih na kraju.

I dok se Islanđani nadaju, Hrvati već razmišljaju o osmini finala, prvom nastupu u drugom krugu nakon 20 godina, te se nadaju kako će, kao i prije 20 godina na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, otići u Rusiji daleko, daleko…

Među onima koji se nadaju su i navijači s juga Hrvatske, i to Kristian Alan Lasić, Vlaho Čagalj i Vlatko Pavlović. Sreli smo ih ispred ulaza u Fan zonu. Lasić je gledao s djedom Lukom Paskojevićem i prve dvije utakmice Hrvatske u skupini, protiv Nigerije i Argentine, a Čagalj i Pavlović će večeras prvi put bodriti 'Vatrene' na SP-u u Rusiji.  

Službeno će FIFA objaviti sastave momčadi Hrvatske i Islanda prije 19 sati, u 20 sati po hrvatskom vremenu kreće lopta s centra. 'Vatreni' bi trebali igrati u sastavu: Lovre Kalinić na golu, ispred njega Pivarić, Ćaleta-Car, Ćorluka i Jedvaj, u sredini Badelj, Modrić, Kovačić i Pjaca, te naprijed Perišić Kramarić.

25. travanj 2024 06:01