StoryEditorOCM
Nogomet18. EUROPSKO PRVENSTVO ZRAČNIH LUKA U NOGOMETU

VEŽITE SE, POLIJEĆEMO Nogometaši Zračne luke Dubrovnik idu na EURO u Dublin!

26. svibnja 2018. - 11:26

Nekoliko puta smo imali želju nastupiti na Europskom prvenstvu zračnih luka u nogometu, međutim, svaki put je do ove godine prvenstvo bilo u srpnju ili kolovozu, a tada je najviše posla u Zračnoj luci Dubrovnik i to bi svaki put ostala naša neostvarena želja. Međutim, ove godine, kako se prvenstvo održava u lipnju, i to od 15. do 17. lipnja, a zahvaljujući razumijevanju i potpori uprave, prijavili smo se za nastup te će po prvi put u povijesti Europskih prvenstava zaigrati i naša momčad – istaknuo je trener nogometne ekipe Zračne luke Dubrovnik Luka Klaić.

Domaćin ovogodišnjeg prvenstva je Dublin.

- U Dublinu je sve počelo. Dublin je 1984. godine bio domaćin prvog Europskog prvenstva zračnih luka u nogometu. Tada je nastupilo osam sastava. Dvije godine poslije, 1986., u Amsterdamu je na drugom prvenstvu igralo dvanaest momčadi. Ove godine u Dublinu, koji je treći put domaćin prvenstva, nastupit će 17 sastava. Momčad imaju sve najveće zračne luke. Iz Londona dolaze tri ekipe, ekipe Heathrowa, Stansteda i Cityja. Zatim iz Moskve dolaze ekipe Domodedova, koji brani naslov te ekipa Sheremetyevo. Tu su Frankfurt, Munchen, Beč, Pariz… Momčad s Malte te mi smo momčadi iz Zračnih luka koje imaju manje od tisuću zaposlenih – naglasio je Klaić.

Nogometna momčad Zračne luke Dubrovnik nije od jučer.

- Nastupala je na prvenstvima Zračnih luka još u bivšoj državi. Redovni smo sudionici prvenstva Hrvatske. Međutim, nikad nismo nastupili u nekoj drugoj državi te sad s nestrpljenjem iščekujemo prvenstvo. Putujemo dan prije početka prvenstva, dakle, 14. lipnja, a vraćamo se dan nakon završetka prvenstva, dakle, 18. lipnja. Ustvari, sad s nestrpljenjem iščekujemo prvo ždrijeb, koji će se održati u ponedjeljak, 28. svibnja. Izravan prijenos ždrijeba je u 21 sat. Tada ćemo znati kada igramo i protiv koga - dodaje Klaić.

Već se zna tko će predstavljati Zračnu luku Dubrovnik u Dublinu na 18. Europskom prvenstvu zračnih luka u nogometu. Ide 18 igrača. To su: Ivo Krilanović, Teo Đukan, Antun Šmanjak, Marino Zalokar, Antun Astić, Nikša Miličić, Ivica Bratičević, Marko Trtoman, Pero Opušić, Ivica Antunović, Josip Zadro, Miho Drobac, Vlaho Županović, Matija Drobac, Pavo Kuliš, Nino Mihočević, Pero Njire i Pavo Skurić. Uz trenera Luku Klaića ide i Marko Vuica, koji je vođa puta. 

Finale prvenstva igrat će se na stadionu Tolka Park, koji je dom Shelbourne FC-a, jednog od najuspješnijih nogometnih klubova Republike Irske.

25. travanj 2024 02:34