StoryEditorOCM
NogometPRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

NERETVA OTVORILA ŠAMPANJAC Orebić na Grudi propustio realizirati kazneni udarac za pobjedu i naslov prvaka

21. svibnja 2018. - 11:34

Neretva je prvak Prve županijske lige. Zadnje kolo je odlučivalo. Orebić nije uspio pobijediti na Grudi Slavena, završilo je bez pobjednika, 1:1, a taj poklon Neretva je iskoristila te pobjedom sa 4:0 u Žrnovu protiv istoimenog domaćina osvojila naslov. Neretva na kraju 59, a Orebić 57 bodova. Orebić je bio u prednosti u slučaju istog bodovnog učinka jer je oba putta dobio Nerettvu, s 2:1 u Metkoviću te s 2:1 kod kuće.

Nakon što je u nastavku izjednačio rezultat na 1:1 s igračem manje (Dino Marić u 61. minuti), Orebić je 15-ak minuta prije kraja imao kazneni udarac, međutim, udarac Ante Kordića obranio je Božo Deranja. Nastavio je Orebić na Gnjilama s napadima, pritiskao domaćina. Imao je nekoliko prilika za pogodak. Međutim, uspio se Slaven obraniti.

Domaćin je poveo već u 7. minuti pogotkom Antuna Šmanjka. Prvo poluvrijeme obilježio je sudar vratara domaćih Mija Mihaice i napadača Orebića Ivana Kordića. Obojica su morala napustiti igru. Prekid je trajao petnaestak minuta. Došla su i kola hitne pomoći. Mihaicu je zamijenio Božo Deranja, te na kraju bio junak Slavena, a samim time i Neretve. Zbog nesportskog ponašanja Ivan Roso je dobio drugi žuti karton u 58. minuti te je morao iz igre. Ipak, unatoč tome, budi se Orebić. Igra bolje. Opasniji je. Rezultat toga je izjednačujući pogodak te izboren kazneni udarac za pobjedu... 

Neretva je u Žrnovu povela pogotkom Gorana Obradovića u 29. minuti, a početkom nastavka, u samo osam minuta, riješila pitanje pobjednike. Eduard Raguž je pogađao u 53. i 61. minuti,, a Dragan Brečić u 60. minuti. Potom su Metkovci čekali vijesti s Grude. Zbog prekida u prvom poluvremenu, ozljede igrača, Metkovci su čekali 15-ak minuta nakon što su uspješno odradili posao u Žrnovu. Orebić je u tim trenucima jurio pobjedu, napadao, ali nije uspio te se u Metkoviću, a ne u Orebiću, otvorio šampanjac. 

Metkovce sad čeka nastup u kvalifikacijama za popunu južne skupine Treće hrvatske lige. 

Zanimljivo, Slaven je u prvom dijelu s 3:2 dobio Neretvu na Gnjilama, a sad nije dozvolio ni Orebiću da ostvari uspjeh. 
U Potomju uvjerljiva Župa dubrovačka, koja je sa 4:1 dobila Grk. Zvonimir Čikato je prvi zatresao mrežu domaćina (18. minuta), a tri minute prije odlaska na odmor isto je napravio Bruno Lonza. U 60. minuti Grk je postigao jedini pogodak (Mario Bartulović), a Marin Zvono u 74. i Goran Smolčić u 86. potvrđuju pobjedu sastava trenera Milana Petrovića.

Na Šupjaci Konavljanin je bio uvjerljiv. Nadigrao je Hajduka 1932. sa 4:0. Goran Šorgić je prvi pogodio (21. minuta). Bio je to jedini pogodak u prvom poluvremenu. U nastavku Leo Bogdanović je strijelac u 61. minuti a u samoj završnici mrežu gostiju tresu Mario Musladin i Pero Opušić.

Na Lastovu Omladinac – Croatia 1:2. Matej Nađ je već u 5. minuti doveo goste u vodstvo. Izjednačio je u 55. minuti Kristijan Simić, a pobjedu gostima donio Maro Kalauz u 80. minuti.

Pobjedom je sezonu zaključio i ONK Metković. Ugostio je Jadran 1929. te slavio s 3:1. Josip Šiljeg u 9., Drago Jelavić u 56. te Nedjeljko Marušić u 68. minuti bili su strijelci za momčad Joza Veraje. Poraz gostiju ublažio je u 72. minuti Antonio Pecotić iz kaznenog udarca. Domaćin je zadnje dvije minute igrao s desetoricom. Zbog drugog žutog kartona iz igre je morao vratar Maksim Tolić.

ZADNJE KOLO 
Nedjelja, 20. svib
nja, Lastovo:
 Omladinac – Croatia 1:2, Žrnovo: Žrnovo – Neretva 0:4, Čilipi: Konavljanin – Hajduk 1932. 4:0, Gruda: Slaven – Orebić 1:1, Metković: ONK Metković – Jadran 1929. 3:1, Potomje: Grk – Župa dubrovačka 1:4, slobodan je Gusar.
 
KONAČNI POREDAK
1. Neretva 59 bodova,
2. Orebić 57 bodova, 3. Gusar 53 bodova, 4. Župa dubrovačka 48 bodova, 5. Croatia 45 bodova, 6. Konavljanin 42 boda, 7. Hajduk 1932. 37 bodova, 8. Jadran 1929. Smokvica 32 boda, 9. Slaven 28 bodova, 10. ONK Metković 26 bodova, 11. Grk 22 boda, 12. Žrnovo 15 bodova, 13. Omladinac 7 bodova.
 
FOTO Niko Bratoš
, kapetan Slavena tješi Antu Kordića, igrača Orebića, koji nije realizirao kazneni udarac te svojoj momčadi donio naslov prvaka
 

25. travanj 2024 04:30