StoryEditorOCM
NogometNOGOMET

GRČKI KUP Aganović ostao bez finala u petoj minuti sudačke nadoknade: 'To je nogomet'

19. travnja 2018. - 10:23

Iznanedili su prije mjesec dana u prvoj utakmici polufinala. Dobili su na svom terenu AEK s 2:1. Preokretom stigli do uspjeha, a pogodak za 2:1 postigli u drugoj minuti sudačke nadoknade. Sve do pete minute sudačke nadoknade uzvratne utakmice AEL Larissa za koju igra Adnan Aganović čuvala je tu prednost. Međutim, tada lider grčkog prvenstva trese mrežu, pobjeđuje s 1:0, te zahvaljujući pogotku u gostima odlazi u finale u kojem će igrati s PAOK-om.

AEK je dominirao u uzvratnoj utakmici: 67:33 posjed lopte, 20:2 udarci prema golu od čega 15:2 u nastavku, 10:2 u okvir gola od čega u drugom poluvremenu 7:2, 15:3 korneri. Vratar AEL Larisse, 33-godišnji Crnogorac Mladen Božović je obranio prvih devet udaraca, ali ne i deseti. 

- To je nogomet. Nadam se kako ćemo igrati još ovako važnih utakmica - poželio je Aganović, koji je igrao do 79. minute uzvratne utakmice. Aganovića zbog ozljede nije bilo na terenima od 1. ožujka sve do unatrag tri dana. Vratio se u nedjelju, 15. travnja, te u prvenstvenom uspjehu kod kuće, AEL Larissa je sa 4:2 bila bolja od Panteolikosa, postigao je pogodak.

Tim uspjehom AEL Larissa je gotovo osigurala ostanak u ligi, približila se sredini tablice. Zadnja dva sastava ispadaju. Tri kola su do kraja. Aganović i ekipa imaju 29 bodova, 8 bodova više od Kerkyre, koja je predzadnja. Platanias na posljednjem mjestu s 10 bodova je već odavno drugoligaš.

23. travanj 2024 19:47