StoryEditorOCM
NogometPROMO

Očekuje nas uzbudljiva borba - UEFA Europska liga

Piše PROMO
13. lipnja 2018. - 15:08

Europska liga (Europa league) iz godine u godinu postaje sve zanimljivije i atraktivnije natjecanje. Odluka UEFE od prije dvije godine da momčad koja osvoji Europa ligu ide izravno u Ligu prvaka iduće sezone je doprinijela da sve momčadi ulože maksimalne napore i igraju sa sto posto svojih mogućnosti, što nije bio slučaj u prethodnim sezonama. Svakako da i novčane nagrade, kao i novac od TV prava i marketinga, igraju značajnu ulogu, ali prethodni cilj je ostvariti mjesto u elitnom natjecanju za narednu sezonu, što samo po sebi donosi ogromne benefite i sigurnost.

Do kraja tekuće 2017./2018. sezone ostalo je još 8 ekipa da se bori za osvajača Europa lige. Svakako najveći favorit za osvajanje, prema kladionicama, je Atletico Madrid, koji je već osvajao natjecanje, i to dva puta, 2010. i 2012. godine. S obzirom na to da su izgubili dva finala Lige prvaka, 2014. i 2016. godine od najljućeg (gradskog) rivala, Real Madrida, sasvim sigurno je da je njihova želja za europskim trofejima još i veća. Nakon Atletico Madrida, najveće izglede ima Arsenal iz Londona. Osim novca i ostalog prestiža, ovo je za Arsenal jedina prilika da zaigra u Ligi prvaka iduće sezone. Ove godine su izostali iz elitnog natjecanja i to prvi put nakon 1999. godine, tako da bi mogućnost da dvije godine zaredom izostanu s najveće scene za „topnike“ bila poražavajuća. Od ostalih favorita se izdvaja i Lazio iz Rima koji igra dosta promjenljivo, tako da bi osvajanje ovog trofeja obradovalo vojsku navijača kluba i izvuklo sezonu. Od ostalih momčadi treba spomenuti njemački RB Leipzig, kao i nekadašnjeg prvaka Europe, momčad Olympique iz Marseillea. Činjenica je da su spomenute momčadi izuzetno jake ali utoliko će natjecanje biti uzbudljivije, a čar klađenja na favorita veća. Autori recenzija sportskih kladionica">sportskih kladionica na internetu tvrde da je prije upuštanja u klađenje neophodno analizirati događaje na terenu, prethodne rezultate. Iznenađenja do sada nisu bila rijetkost, a, iako je želja za dobrim plasmanom ono što je svima zajedničko, ipak će kvaliteta igre i pripremljenost presuditi.

Ovogodišnje finale Europa lige se igra u francuskom Lyonu, tako da ćemo 16. svibnja, kada je zakazano finale, saznati novog osvajača čije će ime biti upisano zlatnim slovima u povijest ovog natjecanja.
 

20. travanj 2024 04:45