StoryEditorOCM
NogometNOGOMET

PRVA ŽUPANIJSKA LIGA Kakva 'bitka' u Čibači, Neretva ostala na vrhu!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
7. ožujka 2018. - 19:31

Bez pogodaka u Čibači u zaostaloj utakmici prvog proljetnog kola. Nitko nije uspio pobijediti te preuzeti vrh. Točnije, to je pobjedom mogao Gusar, a Župi dubrovačkoj je pobjeda donosila bodovno poravnanje s Neretvom. Ovako, Neretva je ostala na vrhu s 34 boda. Gusar ima bod manje, a Župa dubrovačka je treća s dva boda manje od metkovskih 'plavo bijelih'.

Pritisak je 'ubio' oba sastava. Ni Župa dubrovačka, a ni Gusar nisu uspjeli sakriti kako im je ovo super važna utakmica, kako im je u ovom trenutku ovo 'finale sezone'. Gusar je stigao 'izudaran' zbog gubitka bodova kod kuće od Jadrana 1929. te gubitka prvog mjesta. Župa dubrovačka pod pritiskom prilike koja se ukazala nakon kiksa Gusara da novom pobjedom već nakon drugog proljetnog kola više ne zaostaje za liderom.

U cijeloj priči, najgore od svega, teren je bio loš. Težak za igru. U oba kaznena prostora 'vode do koljena', a obje strane su u utakmici jurile 'sto na sat'. Svaki start je izgledao pogibeljan. Za karton. Na svaki zvižduk sutkinje Anite Nenade, podignutu zastavicu Hrvoja Oreškovića i Marija Njerša, skakali su jedni i drugi. Sudačka trojka nije imala lagan zadatak. Nije ga obavila bez greške, ali nije napravila niti jednu kardinalnu. Vidjela je i igranje rukom kapetana Župe dubrovačke Velimira Kajbe koji je jurio prema vratima Gusara. Isto tako zaleđe, kako gostiju, tako i domaćina. 

Prvu priliku na utakmici gledatelji su vidjeli već u prvoj minuti. Vikor Lekaj nije uspio dovesti domaće u vodstvo.  Nisu se u prvom poluvremenu samo tada igrači hvatali za glavu nakon prilika za pogodak. Bilo je još situacija koje su obećavale, ali koje nisu rezultirale pogotkom. Marijo Batinović je bio junak utakmice. Vratar Gusara je u nekoliko navrata pravovremeno napustio svoja vrata te otklonio opasnost. U prvom poluvremenu je blokirao Lekaja, isto tako Bruna Lonzu.

Trener Župe dubrovačke Milan Petrović je na početku drugog poluvremena ostao bez važne karike. Ante Kovačić je sam zbog problema s preponom tražio zamjenu. Zatim prijeti Gusar, ali udarac Darka Dodiga zaustavlja vratar domaćih Tomislav Bašić, a lopta je išla u sami gornji kut. U 65. minuti pogriješila je obrana Gusara nakon slobodnog udarca, ali sad je sjajno reagirao Batinović te izbacio loptu u korner. U 67. minuti nespretan je Lekaj. U 78. minuti teška situacija za domaćina. Gusar se sjurio prema vratima Bašića. Krenula su trojica na jednoga, pa je vrlo brzo to bilo četvorica na dvojicu, ali je loš potez povukao Nedjeljko Kešina, kumovao je tome i loš teren, te su domaći mogli odahnuti. U 81. minuti opet Batinović istrčava te dolazi prije do lopte od Lekaja. Zatim je pretjerao Stanko Vlahović, zaradio crveni karton (vrijeđanje sutkinje) te je Gusar u završnici igrao s desetoricom. Isti se ispričao svom treneru Mariu Oršuliću kad je napuštao teren. U 89. minuti opet se u vatru gura Lekaj, ali opet je brži vratar Gusara.

USKORO FOTOGALERIJA S UTAKMICE

Nakon utakmice rasprava s jedne i druge strane. Svatko je za samo osvojen bod krivio suce. Međutim, vrlo brzo su se strasti smirile. Vrlo brzo su se jedni i drugi okrenuli idućim utakmicama. Već u nedjelju ih čeka nova. I jedni i drugi su gosti. I jedni i drugi su na teškim iskušenjima, bez prava na pogrešku jer bi Neretva mogla uteć te im igra (opet) samo pobjeda, a Gusar mora u Gabrile dok Župa dubrovačka ide u Smokvicu gdje igra protiv 'crne mačke' za favorite. Zna to dobro momčad Milana Petrovića. Već se opekla. Jadran 1929. joj je usred Čibače otkinuo dva boda u prvom dijelu (3:3). 

SEMAFOR
POREDAK
1. Neretva 34 boda,
 2. Gusar 33 boda, 3. Župa dubrovačka 32 boda, 4. Orebić (utakmica manje) 29 bodova, 5. Hajduk 1932. (utakmica manje) 26 bodova, 6. Croatia (utakmica manje) 24 boda, 7. ONK Metković (utakmica manje) 23 boda, 8. Jadran 1929. Smokvica (utakmica manje) 21 bod, 9. Konavljanin 20 bodova, 10. Slaven 19 bodova, 11. Grk (utakmica manje) 12 bodova, 12. Maestral 5 bodova, 13. Omladinac (utakmica manje) 5 bodova, 14. Žrnovo (utakmica manje) 4 boda.

RASPORED 16. kolo
Nedjelja, 11. ožujka, Orebić:
 Orebić – Omladinac, Gabrili: Croatia – Gusar, Gruda: Slaven – Konavljanin, Metković: Neretva – ONK Metković, Vela Luka: Hajduk 1932. – Grk, Smokvica: Jadran 1929. – Župa dubrovačka, Krvavac: Maestral – Žrnovo.

20. travanj 2024 12:19